A laptopom kikapcsol ahelyett, hogy betöltené az Ubuntu telepítőjét. Ebben az esetben mi a teendő?
Oké, de mégis miért történik ez?
Egy másik gépen (Acer) gond nélkül elindul a live rendszer. Hardveresen van gondja a gépnek?
"Használj friss Linux Mint et"
Legértelmetlenebb válasz, mert a Mint is Ubuntu variáns, szóval azzal se menne sokra, ha maga a telepítő se indul el...
Próbáld ki, hogy az a pendrive bebootol-e más gépen. Ha be, akkor nem a pendrive a ludas.
Gondolom friss linux-ot szedtél le, tehát az nem okozhatná.
Igen, bebootol más gépen.
Igazából ezen is bebootolt ugyan ez az iso fájl pár hónappal ezelőtt, csak időközben a pendrive formázva llett, mivel másra volt használva, de most a rufussal újra kiírtam, és most már nem bootol be. Nem értem, hogy miért. Mindvégig windows futott a gépen, és az hibátlanul működik. A Windows telepítő bebootol, a hirens boot cd is bebootol.
Amennyiben hardverhiba, akkor mi lehet a gond? Elképzelhető, hogy továbbromlik a gép annyira, hogy már a windows sem fog elfutni rajta?
Sajnos a gép nemigazán szerelhető. Az Asus szervizben tudnak valamit kezdeni vele? 2022-ben lett vásárolva a gép, és elvileg még garanciás.
Nálam akkor volt ilyen amikor nem filemásolással hoztam létre a pendriveot, hanem egy 3.fél programjával. Kiírta a hibaüzenetet majd pár másodperc és kikapcsolt. A táp is.
Linux Mint DVD tartalmát felmásolva viszont tökéletesen bootol. Ubuntut nem próbáltam idén.
Ha valamilyen hw hibás lenne akkor nem kikapcsolna hanem lefagyna vagy újraindulna..
Kérdező. Hogy beljebb legyünk, ki kellene iratnod a kernel üzeneteket.
Tessék itt van egy segédlet:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!