Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szereted a frissítéseket vagy...

Szereted a frissítéseket vagy idegesítenek?

Figyelt kérdés
Jó, hogy naprakész a programod, játékod, rendszered, esetleg új funkciókat is kap, vagy zavaró, hogy lassan indul, mert frissít, ha kell, ha nem, plusz néha el is ront már meglévő dolgokat egy új frissítés?
2024. aug. 9. 08:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A bugfixek és biztonsági frissítések alap dolgok, azok jöhetnek minden mennyiségben.

A funkcionális frissítések néha feleslegesek, amikor a frissítés elqr valamit az kifejezetten idegesítő.

2024. aug. 9. 12:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Gigabites net, relatíve jó közép-felső kategóriás géppel nemigazán van ilyen jellegű problémám.

De valóban programja válogatja. A jobbik eset ha felkínálja, hogy: frissítem, kihagyom ezt a frissítést, vagy konkrétan kikapcsolom a frissítéseket.

2024. aug. 9. 12:39
 13/20 anonim ***** válasza:

Discordot böngészőből is lehet használni, ha nem kell a push-to-talk, ekkor nem kell semmit várni frissítésekre.

Linux frissítéseket adom, azok nagyon ritka esetben rosszak.

9

Igen egy nagy cégnél a programozók maguknak eldöntik, hogy ők majd direkt bugokat tesznek a rendszerbe, hogy legyen mit javítani, meg funkciókat, ami senkinek se kell. Még véletlen sem a managerek/felső vezetők mondják piackutatás/konkurencia alapján, hogy fejlesszék le, a tesztelő és QA csapat véletlen se ad bug ticketet és természetesen nem rúgnak ki, ha kiderül, hogy szándékosan rontod a szoftvert. Logikus.

A cégek profitmaximalizálnak, ebbe nem fér bele az, hogy direkt bugokat, nem kellő funkciókat rakjanak bele, az viszont igen, hogy félkészen eladják a szoftvert, mert az emberek megveszik. Még az preorder verziókat is.

2024. aug. 9. 13:59
 14/20 A kérdező kommentje:
13: Hajjaj, de mennyire hogy így van. És az a még szomorúbb, hogy ez mennyire elfogadott.
2024. aug. 9. 15:16
 15/20 anonim ***** válasza:
A böngésző kb hetente frissül. Csak az kevésbé feltűnő..
2024. aug. 9. 16:43
 16/20 A kérdező kommentje:
15: Igen, nekem is feltűnt. Bár nem tudom, mit kell azon frissítgetni, biztos valami halaszthatatlan életbevágóan fontosat, ami nélkül Netezni sem lehet. :D
2024. aug. 9. 16:48
 17/20 anonim ***** válasza:

16

Mondjuk ha ennyire nem értesz hozzá, akkor legalább ne lennél ennyire magabiztos a témában.

Mit frissítenek? Sérülékenységet, új technológia támogatását, bug fixet, kinézet modernizálást (igen, ezt sokan utálják, de ha ez nem lenne, akkor minden parancssoros lenne, a világ megy tovább), teljesítmény javításokat, stb. És vannak olyan frissítések, ami nem jó a végfelhasználónak, pl. amit a google chrome csinál a manifest v3-vel.

2024. aug. 9. 16:50
 18/20 A kérdező kommentje:

17: "Sérülékenységet, új technológia támogatását, bug fixet" - Hát, ha rendesen megírták volna elsőre, nem lenne bug. Nem igaz?

Az új dolgokat megértem, de lássuk be, nem sok esetben van ez.

"És vannak olyan frissítések, ami nem jó a végfelhasználónak" - Ilyeneket miért csinálnak?

2024. aug. 9. 17:02
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"17: "Sérülékenységet, új technológia támogatását, bug fixet" - Hát, ha rendesen megírták volna elsőre, nem lenne bug. Nem igaz?"

Ez a szépsége a szoftverfejlesztésnek. A legtöbb szoftver annyira bonyulult, hogy egy ember nem is tudja átlátni. Olyan nincs, hogy nincs bug. Ez egyszerűen nem létezik, még a legteszteltebb programokban is előfordulnak bugok. Talán formális teszteléssel lehetne sok bugot kizárni, de az meg nem lehet ekkora projektekre alkalmazni, mint egy böngésző, mert túl nagy a kódbázis

"Az új dolgokat megértem, de lássuk be, nem sok esetben van ez."

Akkor hogy jutottunk el idáig? Nézd meg, hogy a 80-as, 90-es években mi volt a helyzet és most. Már önmagában a felület is eléggé más, de belül ennél sokkal többet változtak a dolgok

""És vannak olyan frissítések, ami nem jó a végfelhasználónak" - Ilyeneket miért csinálnak?"

Ilyen pl. amit fentebb említettem, azért csinálja a google, hogy limitálja a reklámblokkolókat, hogy több pénzt tudjon csinálni. Profitmaximalizálás miatt.

2024. aug. 9. 17:14
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem szeretni vagy útálni kell a frissítéseket. Nem erre valók.

Hanem telepíteni őket hogy ne törjenek fel. Ne lopják el az adataid, ne zsaroljanak meg. Tudom divatosabb esemény után sírni hogy "ellopták a fiókomat" stb, és bűnbakot keresni....

2024. aug. 9. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!