Mi történik, ha a Windows frissítése közben áramszünet van?
Hogy mi történik?
A: A rendszer elindul, de újra kell kezdeni a frissítést
B: A rendszer elindul, a frissítés folytatódik
C: A rendszer elindul, de a frissítést nem tudja folytatni
D: Nem megy a rendszer és - mivel Windows - újra kell telepíteni
Ezek valószínűsége változó.
Semmi extra. A rendszer van annyira intelligens hogy visszaellenőrzi amit csinált és utána pipálja csak ki mint elvégzett feladatot. Ha menet közben bármi megszakítja a dolgot, akkor nekikezd az adott részfolyamat elejéről.
Bios update kicsit már veszélyesebb téma.
Én nagy verziófrissítést engedtem rá így egy hasonló laptopra, win 11 21h2->22h2. Természetesen a frissítés közepén, vagy vége felé elment az áram, kikapcsolt a szerencsétlen aksi nélküli laptop. Utána mintha újra kezdte volna, elején csak ellenőrzött, majd folytatta.
Viszont lett egy hiba, ami a többi, ugyanúgy frissített laptopomnál nem jelentkezett: ha kikapcsol a kijelző 15 perc inaktivitás után, amikor visszakapcsol mert mozgatom az egeret, hiába nyomok rá bármire, nem változik a képernyő mutatott tartalma. Pedig valójában teszi amit nyomok. Ezt mindig egy ctrl+alt+del majd esc kombóval kell megoldanom, utána már mutatja a képet rendesen. Röviden próbáltam a neten utána nézni, de nem találtam hasonló hibát. Azóta is ilyen, majd valamikor tehetem újra. Vagy talán megjavul ha ráeresztem a 23h2-t. Érdekes egy hiba az fix, és szerintem szinte biztos hogy az áram kimaradás okozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!