Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért szakadozik a képernyő...

Miért szakadozik a képernyő minden játék közbe ugyan úgy 60 fps alatt ???

Figyelt kérdés

gépem

alaplap:ASUS TUF Gaming A520M-PLUS II

processzor:AMD Ryzen 5 3600 6-Core 3.6GHz AM4

ram:Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz

videokártya: Palit GeForce GTX 1070 Dual 8GB GDDR5 256bit

táp:Xilence Performance C 500W

meghajtók: 2 kingston ssd meg egy hdd

itt van a jelenség:

[link]

Csak 60 fps alatt jön elő nem is tudnám ezt minek nevezni ez nem lagg nem is fps drop egyszerűen gusztustalanul töredezetten fordul a kamera nem olyan sima mint aminek kéne lennie , de ez a videó végén gyönyörűen megfigyelhető 1:06 tól belőttem az fps-t 30 ra nem így kéne kinéznie.

Alaplap,Processzor,Ram,Meghajtó hiba kilőve ezeket nemrég vettem vadonatújak.Telepítettem a játékot SSD re is meg HDD re ugyan azok a tünetek.

jún. 27. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Képtörés (screen tearing), a jelenség neve. Akkor jelenik meg, ha kissebb az FPS mint a megjelenítő frissítési frekvenciája. Próbálkozhatsz GSync/FreeSync valami szinkronizáció bekapcsolásával ha lehet vagy lejjebb veszed a grafikát vagy Fsr-t használsz. És valahogy 60FPS felett tartod a játékot.
jún. 27. 12:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Sajnos most nincs lehetőségem megnézni a videót így nem tudom tényleg screen tearingről van szó de reagálnék az 1-es válaszára. a screen tearing nem csak abban az esetben tapasztalható ha kissabb az fps mint a monitor refresh rate-je.. A jelenség abbol adódik hogy az fps nem a monitor rafreshrate többszöröse. Így nincsenek szinkronban.. Például 60hz-es monitor esetén jó fps számok: 30, 60, 120, 240...

És nem csak GSync/FreeSyncel orvosolható, Hanem például bekapcsolod a vSync játék grafiaki beállításaiban.. Viszont ez csak akkor segít ha a géped tudja tartani például egy 60hz monitornál a 60+ fpst.

jún. 27. 13:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez nem teljesítményi gond, kapcsold ki a célzási segítséget (vagy valahogy így lehet magyarul).

(Amúgy azt hittem, hogy csak tervezték a magyar szinkront, nem semmi hogy kész van :O)

jún. 27. 14:36
 4/4 anonim ***** válasza:
#2 Én annak láttam szép folyamatosan megy neki, ha fordul akkor sz@ródik el. Nekem Radeon kártyával csinálta, FreeSync-el javult meg (nekem).
jún. 27. 15:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!