Melyik fizetős felhőtárhelyet ajánlod adatmentésre és miért?
Attól függ. Ha sajátot szeretnél:
Ennyi adatnál már a saját tárhely kifizetődőbb lehet. Cloud-ban esetleg a Backblaze.
De ha a filmeket kivesszük (99% letölthető bármikor), akkor már egy 1TB-os OneDrive a 354-ös előfizetéssel (titkosítva tárolva, természetesen, főleg, ha az menteni való adat nem teljesen jogtiszta forrásból származik) megoldható, az olcsóbb.
Szerintem filmet ne akarj backupolni, főleg ha nem legális forrásból van. Csak letöltöd újra, ha elveszne.
Így már valószínű pár száz gigával kevesebb mentenivaló van. Én google-re nem bíznék semmit, inkább iCloud, Mega, vagy OneDrive, de leginkább saját NAS.
A saját NAS hátránya, hogy ha tűz van, és nem mented ki a házból, akkor szintén ugrottak a cuccaid, hacsak nem tudod elhelyezni a NAS-t valaki másnál.
ÉN Hetznert használok:
3,81€ havonta és mindennel tudsz kapcsolódni rá, webböngészőből (HTTP) vagy FTP programmal (Filezilla vagy a Windows integrált FTP-je), Samba, webdav... Nem írtad pontosan milyen kellene de ezzel elégedett leszel.
Egy külső villámgyors SSD nem segíteni a gondodon? Vagy fizetsz a Cloud-ért havonta és törölhetik, vagy 1x fizetsz és a tiéd. Azt raksz rá amit csak akarsz. Kicsi a zsebbe, gyors (500MB/s akár 1050MB/s és több is).
Árukeresőn valamiért most csak Kingston-t talált, de ott lesz a Sandisk és a többi márka is valahol:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!