Ha kalóz Photoshoppal megrajzolt képregényt adok ki, mennyire kell tartanom attól, hogy rám száll valami ellenőr?
#3: Ha tényleg kapsz valami ellenőrzést, akkor számlával kell igazolnod, hogy legális a szoftver.
De amúgy ez olyan suttyóság... Ha származik belőle bevételed, akkor vedd már meg azt a nyamvadt munkaeszközt (igen, a szoftver ez esetben munkaeszköz), ha meg nincs belőle bevételed, vagy nem elég, vagy sajnálod rá a pénzt, akkor tanulj meg más szoftvert! 10 euró az alap Photoshop havi előfizetési ára. Ez azért nem egy durva összeg. Én sem vagyok oda a szoftverlicencekért, az előfizetős konstrukciótól meg hányni tudnék, de na.. ha kell, akkor kell. És ez tényleg nem nagy összeg. Vagy ott van a Paint Tool SAI. 13 ezer forint körül van a licenc, és több grafikus ismerősöm is ezt használja, szóval biztos nem lehet rossz. De az ingyenesek között meg ott van pl. a Krita. Persze, tudom, ezeket meg kellene tanulni... de a választás a tiéd: vagy fizetsz azért, amit jelenleg ismersz, vagy megtanulsz valami mást.
Köszi a válaszokat!
Nekem új infó, hogy 10 euro a Photoshop havi licensze - tegnap néztem, 27 euró körül mozgott, azt hittem, annyi az alap.
Persze, az sem egy nagy összeg, de én pont abba a kategóriába tartozok, aki hónapról hónapra él...
Köszi a Krita ötletet. Hallottam már róla, de nem tudtam, hogy ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!