Fotó utómunkához és videószerkesztéshez szükséges programok magas szintű ismerete - de melyek ezek?
egy álláshirdetésben szerepelt ez, ahol social media oldalak kezelését várják el.
egy egyetem social média felületeit kéne gondozni.
fotó utómunkához és videószerkesztéshez szükséges programok magas szintű ismerete - de milyen programok tartoznak ide? (ők nem részletezték)
az állást nem tudom nyilván megpályázni, de szeretnék fejlődni ezen a területen, és azért kérdezek rá, hogy tanuljak.
köszi.
ezek az okj-s tanfolyamok ingyenesek?
úgy tudom, két okj-t minden magyar polgár ingyen végezhet el, ha még nincs szakmája.
#11: Bár nem OKJ-nek hívják, de:
"Ingyenesség
Az első kettő szakma megszerzése az első szakmai vizsga befejezéséig, a második szakma esetén legfeljebb három tanéven keresztül mindenkinek ingyenes az állam által és az állammal együttműködési megállapodást kötött fenntartó által fenntartott intézményben."
12
engem a fotózás érdekelne a szakmák közül igazán.
de úgy tudom, okj-ban már nincs...
#13: Fotográfus szakma van:
köszi
de ez fizetős, nem?
bár nem látom ezen a linken, hol írják mennyi a tandíj.
5 év nagyon sok, annál még egy egyetem is rövidebb.
#15:
"de ez fizetős, nem?"
Lásd a #12-es linket: ha még nincs szakmád, akkor nem fizetős.
Bővebben:
"3. § [A szakképzés ingyenessége]
(1) Az állam
a) az első kettő szakma megszerzését – ideértve az ahhoz kapcsolódó előkészítő évfolyamban, illetve a műhelyiskolában való részvételt is – az első szakmai vizsga befejezéséig, a második szakma esetén legfeljebb három tanéven keresztül,
b) a szakmai képzéshez kapcsolódó első szakképesítés megszerzését az első képesítő vizsga befejezéséig és,
c) a technikumban tanulói jogviszony, illetve felnőttképzési jogviszony keretében az érettségi bizonyítvány megszerzését
az általa, illetve az együttműködési megállapodással rendelkező fenntartó által fenntartott szakképző intézményben ingyenesen biztosítja. A javító- és pótlóvizsga ingyenessége a tanulói jogviszony, illetve a felnőttképzési jogviszony megszűnése utáni első javító- és pótlóvizsgára is irányadó. A szakképzésben való ingyenes részvétel szempontjából nem számít önálló szakma megszerzésének a munkakör magasabb színvonalon történő ellátása céljából a meglévő részszakmát magában foglaló szakmára történő felkészítés és szakmai vizsga letétele. "
2019. évi LXXX. törvény a szakképzésről ( [link] )
"bár nem látom ezen a linken, hol írják mennyi a tandíj."
Azért nem írják, mert az az adott képzőhelytől függ.
"5 év nagyon sok, annál még egy egyetem is rövidebb."
5 év a szakképző iskolában történő képzés, de szerepel ott az is, hogy: "felnőtteknek rövidebb képzés lehetősége".
"1.9.1 Tanulói jogviszonyban: 5 éves technikumi oktatásban legalább 2100 óra megtartott foglalkozás (közismereti tartalom nélkül), 2 éves kizárólag szakmai vizsgára történő felkészítésben legalább 2100 óra megtartott foglalkozás.
1.9.2 Felnőttképzési jogviszonyban: az 1.9.1 pont alapján az adott iskola szakmai programjában felnőttképzési jogviszonyban folyó oktatásra meghatározott foglalkozásszám, amelynek 1/4-e kötelezően ágazati alapoktatásra fordítandó."
Illetve van programtanterv is:
file:///home/hiperkoma/Let%C3%B6lt%C3%A9sek/Fotogr%C3%A1fus-2020.06.29.-v1.pdf
köszönöm, nagyon segítőkész és jól informált vagy.
de ha rövidsebb képzési ifőt választanék, akkor fizetős lenne, nem?
amúgy még soha nem végeztem okj-t, egyetemi diplomám van csak, de úgy tudom, az nem kizáró ok, h. okj-m is legyen.
a fotózás nagyon érdekel, azon belül is a fotóriporter képzés, amúgy médiaszalkon végeztem, de az elméleti képzés volt, fotózni csak egyetlen választott tárgy keretében lett volna alkalom, de én akkor olyan tárgyat vettem inkább fel, ami a szakirányomhoz kapcsolódott.
van még a múosz fotóriporter képzése, az talán 1 éves, és bár okj-s színvonalú papírt ad, mégis elég keményen fizetős. pedig az lenne a legjobb, mert ott egyenesen fotóriporternek képeznek.
az a baj, én vidéki vagyok, tehát már az is jelentős költség lenne, h. bp-re feljárjak tanulni...
"de ha rövidsebb képzési ifőt választanék, akkor fizetős lenne, nem?"
Nem a képzési idő rövidsége számít, hanem hogy van-e már szakmád - lásd a fenti jogszabályt.
"amúgy még soha nem végeztem okj-t"
OKJ - Országos Képzési Jegyzék - már nincs, SZJ - Szakmai Jegyzék - van helyette - itt:
főként ezen az ábrán:
írják a részleteket (esetedben a felnőttképzés a lényeges út)
"van még a múosz fotóriporter képzése, az talán 1 éves, és bár okj-s színvonalú papírt ad"
Nem ad semmilyen államilag elismert, akkreditált végzettséget.
Ez
csak egy tanfolyam.
203 200 Ft
nekem erre ennyi biztos nincs, plusz útiköltség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!