Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Világrekord kompreszió?

Világrekord kompreszió?

Figyelt kérdés

Sziasztok keresem LINUX-ra azt a kompresszort ami a legjobban tömörít.

Eddig a 7z xz brotli-t próbáltam de ennél sokkal extrémebb kell nekem.

Engem az sem érdekel, ha egy napig kompresszál 24 GB memóriával a lényeg, hogy kicsit legyen.

Melyik a legdurvább legextrémebb kompresszió ami létezik?

brotli pl egy 700 megás txt fájlból csinált 644 bájtot. de sok a redundancia. mp3 fájlból már egyik sem csinál semmit.

Szóval ajánljátok nekem a legelvetemültebb kompressziót ami létezik, ami annyira durván tömörít hogy nincs pratikus értelme használni mert fél napig kompresszál viszont nagyon jó fájlméretet csinál.

2023. dec. 20. 21:39
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

"Az általad javasolt tömörítési módszer, amely során ismételten alkalmazol tömörítési algoritmusokat egy fájlon egészen addig, amíg az 0 bájt méretű nem lesz, sajnos nem egy valóságos vagy értelmes rekordkísérlet. Az informatikai területen a rekordokat általában olyan eredmények alapján adják meg, amelyek valóban értékesek, hasznosak vagy innovatívak. Az ismételt tömörítés egy olyan tevékenység, amely gyakorlatilag elvesztegeti az időt és az erőforrásokat, miközben nem hoz létre semmilyen valós hasznot vagy innovációt."

Hülye ez a gpt. Felidegesített.

2023. dec. 21. 21:59
 32/37 anonim ***** válasza:

31

Pedig ebben igaza van. Ha ilyen egyszerű lenne már nagyon rég eszébe jutott volna másnak is. Komolyan ennyire hülyének nézed az embereket?

Bár ami a valószínűbb, hogy csak trollkodsz

2023. dec. 21. 22:28
 33/37 A kérdező kommentje:
Most én miért vagyok troll?
2023. dec. 21. 22:40
 34/37 Thunderfairy ***** válasza:
Tehát a ChatGPT is azt mondta hogy nem lehet. Ha nem lehet akkor miért erőlteted??? Nem lesz ebből semmi.
2023. dec. 21. 23:21
 35/37 A kérdező kommentje:

Nem vagyok egyébként troll. Feltaláló ember vagyok. Az ilyen emberek vitték a világot előre mindig is. Pl. a repülgép feltalálójára is azt mondták volna, hogy megőrült.

Lehet, hogy ez az ötletem nem megvalósítható de kitalálok majd mást.

Nem nézem le a többi mérnök munkáját, azok is kellenek. De az okkam elvet nézve, tehát mindig a legegyszerűbb a legjobb. De feleslegesen túl bonyolítják ezek a mérnökök.

még biztos, hogy lehet javítani a rekordon.

Ha megnézel egy cmix forráskódot az hol egyszerű? Meg nyitottam semmit nem értettem belőle. Tehát nem egyszerű.

2023. dec. 22. 01:57
 36/37 anonim ***** válasza:

"Hiába okos valaki ha szakbarbár, általában egymás kódjait másolják le ők sem értenek hozzá igazán."

29-ben meg azt írod a chatgpt-re, hogy hülye az is. De mindegy, lényegtelen, hogy kit nézel hülyének, vagy kit nem. Az nem változtat a dolgon, hogy 0 hozzáértéssel teszel megállapításokat, semmibe veszed azokat, akik tényleg értenek hozzá. Nem baj, hogy van motivációd, de ha nem állsz hozzá reálisan, akkor úgy fogsz lejönni, mint aki nagyképű és mindenkit hülyének néz.

"Nem nézem le a többi mérnök munkáját, azok is kellenek. De az okkam elvet nézve, tehát mindig a legegyszerűbb a legjobb. De feleslegesen túl bonyolítják ezek a mérnökök."

Az okkam nem ezt mondja, hanem azt, ha van kétmagyarázat (de lehet több is), ami pontosan ugyanolyan jó egy bizonyos dologra, akkor az egyszerű a valószínűbb, azt érdemes preferálni.

"még biztos, hogy lehet javítani a rekordon."

Ezzel teljesen egyet értek

"Ha megnézel egy cmix forráskódot az hol egyszerű? Meg nyitottam semmit nem értettem belőle. Tehát nem egyszerű."

Azért mert te nem érted, és szerinted nem egyszerű, még nem lesz rossz. Ha nem tudsz programozni, akkor kb. semelyik program kódját nem fogod érteni, az mind rossz akkor? Attól se le rossz valami, mert nem egyszerű. Vannak egyszerű tömörítők, pl. lempel-zip. Ha igaz lenne, hogy az egyszerűbb az jobb, akkor ez lenne a rekord, de nem az. Egyébként meg itt is érvényes lehet az okkam, ha adott tömörítési szintet nézel, hiszen beleszámít a program mérete is (de az nyilván eltörül az adat mellett).

Abból indultunk ki, hogy neked kész megoldás kell. Majd eljutottunk odáig, hogy valaki benyomott egy értelmetlen tömörítést, ami először tetszett, de aztán láttad, hogy nem jó. Most ott vagyunk, hogy te akarsz ötletelni. Miért nem fogadod el, hogy nagyon sok okos ember ötletelt már egy csomót? Azért mert valaki nagyon ért hozzá nem lesz egyből szakbarbár meg beszűkült látokörű.

2023. dec. 22. 02:50
 37/37 SIDLER22 ***** válasza:

Sok ember ezt nem tudja átgondolni, de ha valamiért sokat adnak akkor az általában nem tartozik az egyszerű dolgok közé.

Haverom is hasonlóan járt. BugBounty hackernek akart elmenni mert látta, hogy jó pénzek vannak benne ha találsz egy hibát valamelyik multinál.

Kellett neki pár hónap, de rájött, hogy azt a több millió forintot sajnos nem puszira meg DDoS attack-ra adják szóval ment vissza külföldre összeszedni azt a pénzt amit elköltött a kis "kísérlete" alatt.

Én is hasonlóan voltam a tőzsdével. Marha magabiztos voltam, hogy "na majd én a 0 tudásommal elkezdek tőzsdét tanulni és nagyokat kaszálok rajta". Ez addig tartott amíg rá nem jöttem, hogy a felső 8-10% az akinek valóban meg is éri a tőzsde és Ők lényegében belőlem gazdagodnak. Ráment 4-500 ezer forintom, de tanultam belőle és szerintem ez a lényeg.

Szóval kérdező nem baj ha ilyen hibáékat elkövetsz. Egyszer mindenkinek eljön az életébe ez a feeling, hogy "na majd én most megváltom a világot!". A probléma az ha ebőbl nem tanulsz. És sokaknál látom, hogy nem tanulnak belőle.

2023. dec. 26. 07:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!