Világrekord kompreszió?
Sziasztok keresem LINUX-ra azt a kompresszort ami a legjobban tömörít.
Eddig a 7z xz brotli-t próbáltam de ennél sokkal extrémebb kell nekem.
Engem az sem érdekel, ha egy napig kompresszál 24 GB memóriával a lényeg, hogy kicsit legyen.
Melyik a legdurvább legextrémebb kompresszió ami létezik?
brotli pl egy 700 megás txt fájlból csinált 644 bájtot. de sok a redundancia. mp3 fájlból már egyik sem csinál semmit.
Szóval ajánljátok nekem a legelvetemültebb kompressziót ami létezik, ami annyira durván tömörít hogy nincs pratikus értelme használni mert fél napig kompresszál viszont nagyon jó fájlméretet csinál.
Biztos tiltja a szabály, de itt van: nem kompresszálsz, hanem letölti a programod a kérdéses fájlt. Akkor nagyon kicsi lesz xdd
De amúgy szerintem is csak nagyon hozzáértők tudják megdönteni a rekordot, hiszen ha létezne már olyan program, ami jobb, akkor az lenne a rekord.
Van egy ötletem a tömörítésre:
Generáld le egy sok GB mkv film SHA3 ellenörzőösszegét és az lesz a tömörítvény. SHA3 összeg + GB fileméret + filenév. A 'kicsomagolás' már kicsit nehezebb, valószínű kvantumszámítógép kell hozzá, ezt már oldd meg te kérdező a pénzedért... 😮💨
Most rájöttem hogyan fogom a világrekordot elérni. Rekurzív kompresszióval. Addig kompresszálom a fájlt amíg 0 bájt nem lesz. Elméletileg lehetséges.
127 algoritmus közül kiválasztja a legjobbat, és ha akár csak egy bájttal is kevesebb akkor azt választja.
tehát ilyen lesz hogy fájl.tar.zip.br.zip.cmix.br ... stb.
A legjobb algoritmus kiválasztásával garantált, hogy minden nem üres fájl legalább egy bájttal tömöríthető. Ismételt tömörítéssel minden fájl végül 0 bájtra tömöríthető.
Ilyen erővel kész vagy.
touch asd.zip
Ott a tömörített fájlod. Állítsd vissza belőle az eredetit. Na az nem fog menni.
Pont, hogy elméletileg nem lehetséges 0-ra tömöríteni valamit, az információnak valahol lennie kell(lehetne a tömörítőben, de annak is számít a mérete, pont amiatt, hogy lehessen ilyenekkel trükközni)
"Elméletileg lehetséges."
Nem. Elméletileg pont, hogy nem lehetséges, és ha te ezt állítod, akkor azzal csak azt bizonyítottad be, hogy semmit nem tudsz a tömörítés elméletéről (sem). Komolyan, ez már kezd a prog.hu "színvonalára" emlékeztetni.
A tömörített és a tömörítetlen file egymással megfeleltethető kell hogy legyen.
Ha minden filet 0 Byteosra 'tömörítesz' akkor melyik a tömörítetlen forrás? Eldönthetetlen lenne, ezért azt nem tömörítésnek hanem törlésnek nevezik... hasonló szó de nem ugyanaz. 🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!