Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Világrekord kompreszió?

Világrekord kompreszió?

Figyelt kérdés

Sziasztok keresem LINUX-ra azt a kompresszort ami a legjobban tömörít.

Eddig a 7z xz brotli-t próbáltam de ennél sokkal extrémebb kell nekem.

Engem az sem érdekel, ha egy napig kompresszál 24 GB memóriával a lényeg, hogy kicsit legyen.

Melyik a legdurvább legextrémebb kompresszió ami létezik?

brotli pl egy 700 megás txt fájlból csinált 644 bájtot. de sok a redundancia. mp3 fájlból már egyik sem csinál semmit.

Szóval ajánljátok nekem a legelvetemültebb kompressziót ami létezik, ami annyira durván tömörít hogy nincs pratikus értelme használni mert fél napig kompresszál viszont nagyon jó fájlméretet csinál.

2023. dec. 20. 21:39
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem tök jó dolog, ha az ember érdeklődik, kutakodik valami iránt, de azért legyünk reálisak: nem valószínű, hogy egy lelkes hobbista netről összevadászott információmorzsákkal fogja megoldani azt, ami olyanoknak sem sikerült még, akiknek ez a szakterületük. Ettől függetlenül nem azt mondom, hogy ne próbálkozz, de ha próbálkozol, akkor 99,999%, hogy nem egy anonim kérdezz-felelek oldalon fogod megtalálni a megoldást.
2023. dec. 21. 08:04
 12/37 anonim ***** válasza:

Biztos tiltja a szabály, de itt van: nem kompresszálsz, hanem letölti a programod a kérdéses fájlt. Akkor nagyon kicsi lesz xdd

De amúgy szerintem is csak nagyon hozzáértők tudják megdönteni a rekordot, hiszen ha létezne már olyan program, ami jobb, akkor az lenne a rekord.

2023. dec. 21. 14:41
 13/37 anonim ***** válasza:
78%

Van egy ötletem a tömörítésre:

Generáld le egy sok GB mkv film SHA3 ellenörzőösszegét és az lesz a tömörítvény. SHA3 összeg + GB fileméret + filenév. A 'kicsomagolás' már kicsit nehezebb, valószínű kvantumszámítógép kell hozzá, ezt már oldd meg te kérdező a pénzedért... 😮‍💨

2023. dec. 21. 15:05
 14/37 A kérdező kommentje:

Most rájöttem hogyan fogom a világrekordot elérni. Rekurzív kompresszióval. Addig kompresszálom a fájlt amíg 0 bájt nem lesz. Elméletileg lehetséges.

127 algoritmus közül kiválasztja a legjobbat, és ha akár csak egy bájttal is kevesebb akkor azt választja.

tehát ilyen lesz hogy fájl.tar.zip.br.zip.cmix.br ... stb.

A legjobb algoritmus kiválasztásával garantált, hogy minden nem üres fájl legalább egy bájttal tömöríthető. Ismételt tömörítéssel minden fájl végül 0 bájtra tömöríthető.

2023. dec. 21. 16:11
 15/37 anonim ***** válasza:
77%

Ilyen erővel kész vagy.

touch asd.zip

Ott a tömörített fájlod. Állítsd vissza belőle az eredetit. Na az nem fog menni.

Pont, hogy elméletileg nem lehetséges 0-ra tömöríteni valamit, az információnak valahol lennie kell(lehetne a tömörítőben, de annak is számít a mérete, pont amiatt, hogy lehessen ilyenekkel trükközni)

2023. dec. 21. 16:27
 16/37 anonim ***** válasza:
77%

"Elméletileg lehetséges."

Nem. Elméletileg pont, hogy nem lehetséges, és ha te ezt állítod, akkor azzal csak azt bizonyítottad be, hogy semmit nem tudsz a tömörítés elméletéről (sem). Komolyan, ez már kezd a prog.hu "színvonalára" emlékeztetni.

2023. dec. 21. 16:38
 17/37 anonim ***** válasza:
84%

A tömörített és a tömörítetlen file egymással megfeleltethető kell hogy legyen.

Ha minden filet 0 Byteosra 'tömörítesz' akkor melyik a tömörítetlen forrás? Eldönthetetlen lenne, ezért azt nem tömörítésnek hanem törlésnek nevezik... hasonló szó de nem ugyanaz. 🙄

2023. dec. 21. 16:51
 18/37 Thunderfairy ***** válasza:
78%
Nincs 0 byte-os tömörités. Az már az üres dokumentum. Tömöritsél be egy üres dokumentumot ennyi erővel. Már most belebuktál.
2023. dec. 21. 17:46
 19/37 A kérdező kommentje:
Akkor találjuk ki együtt, és osztozzunk a nyereményen. Nem értek hozzá de csak nem lehet olyan nehéz.
2023. dec. 21. 17:50
 20/37 anonim ***** válasza:
A #13 válaszom alapján igényt tartok a nyeremény felére. Ha sikerül kidolgoznod a másik felét hozzá. Ez az elméleti határ. Tuti megnyernéd ezzel.
2023. dec. 21. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!