Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen win op rendszert...

Milyen win op rendszert válasszunk, ha fiam informatikusnak, ill. szoftverfejlesztőnek tanul technikumban?

Figyelt kérdés

Ha minden jól megy karácsonyra megkapja tőlük az áhított új laptopot. Black friday keretén belül vennénk akciósan, ha sikerül. Sajnos nem egy erőművet, de a jelenlegi öreg irodai notebboknál jobbat. De nincs telepítve operációs rendszer. Nem vagyok most képben, melyik lenne számára megfelelő. Otthoni verzió vagy pro, stb.? 10 vagy 11?

Többek között ezt a gépet néztük ki, ami akciós lesz, de persze még nem tudjuk, melyikre sikerül lecsapni:

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IHU6 15,6" Intel Core i5-11320H, 8GB, 256 GB SSD, GeForce GTX 1650 4GB GDDR6, EFI Shell

2023. nov. 15. 12:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Én az Árukeresőben néztem, logikusnak találtam.

[link]

Amikor legutóbb vettünk notebookot 5 éve a laptopszalonban, akkor 10 ezerért telepítették a win10 home verziót.

2023. nov. 15. 14:39
 12/16 A kérdező kommentje:
10# Hát ez tök jó! Most vagy szórakozunk vele újra és újra, vagy veszünk egy win teleptett gépet drágábban.
2023. nov. 15. 14:42
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Mi az isten az a op ? os lesz a papa ha nem vagy vele tisztában inkább írd ki .Ha informatikusnak tanul és nem tud felrakni egy winfost baszki a next gombot kell nyomogatni .vedd ki az iskolából és add vályogverőnek inkább .bárki aki informatikát használ és win van a gépén az egy fostalicska csak a debian os az elfogadható vagy ha komoly a csávó akkor arch
2023. nov. 15. 14:56
 14/16 anonim ***** válasza:
82%

#13 OS = Op. rendszer.

Előbbi az Operaring System rövidítése, utóbbi a magyar megfelelőjének, az Operációs rendszernek a rovidítése. Attól, hogy te még nem hallottad az "oprendszer" vagy op. rendszer" kifejezést, még létező szó.

2023. nov. 15. 16:00
 15/16 anonim ***** válasza:
83%

Én tévés videógrafikus vagyok 25 éve, de más informatikai területen is dolgoztam. Melóhelyeken jellemzően PC-s környezetet, windows-t használnak. Egyes cégeknél találkozzam macOS, linux gépekkel, de ott is párhuzamosan a windows gépekkel. Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki ezeket preferálja vagy éppen ezekkel dolgozik. Lényeg, hogy melózzon és lehetőleg élvezze a munkával töltött időt, ill. hogy szükség van rá. A megélhetésen és az önbecsülésen van a hangsúly!

Mellesleg, egy átlagos tizenéves még semmit, legalábbis semmi konkrétumot nem tud a munkákról, beleértve az informatikát is. Honnan a fenéből tudná, mi a különbség windows és windows között, ha eddig csak öreg, elavult gépeket látott az általános iskolában és otthon?

Magam is oktattam tanfolyamon és munkahelyen. El sem tudjátok képzelni, mennyire kevés ismerettel kezdenek el emberek szakmai tanfolyamokat. Ennél pedig még megdöbbentőbb, hogy tévés videógrafikusnak, mennyi technikumot, főiskolát végzett ember jelentkezik, akik sikítva rohannak el már az első élő adás láttán. 50 pályázóból 2, kettő hajlandó kipróbálni önmagát! Jó estben egyik meg is felel majd idővel.

2023. nov. 15. 17:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Mindegy, csak működjön.
aug. 21. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!