Gyakornok vagy junior programozóknak mennyi esélye van Home Office-ra?
Medior szinttől felfelé rengeteg távmunka lehetőség volt a vírus előtt is, de intern és junior poziknál nem jellemző.
Magyar irodával rendelkező cégek közül pl. csak Vacuumlabs ugrik be, ahol van 100% remote lehetőség junior szinten is.
Hát az én környezetemben mindenhol minimális home office-t terveznek a járványhelyzet után is. Sőt, nem egy, nem két helyen interjúztam, ahol jelenleg is max 50% engedélyezett.
# 6
Ezzel így, ebben a formában nem tudok egyetérteni.
Nekem az az általános tapasztalatom, hogy lényegében ugyanolyan hatékony a kommunikáció online, mint élőben.
Rengeteg időt spórol a munkavállalónak, ha nem kell heti 5 (vagy nagy kegyből 4) nap az irodában poshadnia, többet tud aludni, kipihentebb lesz, otthon, a csendben esetleg még koncentrálni is tud.
Én például nem feltétlen teljes távmunkára vágynék (bár el tudnám képzelni, hogy egy tanyáról dolgozom), de heti 3-4 napra igen. Na, akkor találkozom a csapattal is ;) és megvan a változatosság is.
Öcsém nemrég kezdett el dolgozni egyetemet befejezve és szinte mindegyik interjú online ment és a munkavégzés is otthonról ment volna, 1-2 hely volt, ahol ragaszkodtak a személyes jelenléthez, azok is mind magyar cégek, jellemzően kisebbek.
Én korona alatt váltottam munkahelyet, az a cég ahonnan eljöttem már korona nélkül is elkezdett távmunkára berendezkedni, az irodában nem is volt annyi hely, mint ahány dolgozó, korona közben meg lényegében kibökték, hogy hát valószínűleg többet nem kell majd bejárni, ha nem akarunk.
Az új helyemen is kevesebb asztal van, mint munkavállaló, saját belátásra bízzák a bejárást és korona után sem lesz kötelező bejárási limit.
Én fórumokon olvasottak és a saját tapasztalataim alapján inkább azt tartom valószínűbbnek, hogy az IT cégek többsége inkább arra tervez átállni, hogy heti 1-2-3 napot "kell" bemenni, a többi meg fix távmunka.
Jó dolog néha bemenni az irodába és dumálni a kollégákkal egyet egy kávé mellett, de a produktivitásom biztos hogy sokkal kisebb volt régen, amikor minden nap be kellett magamat vonszolni. Nálam már kizáró ok lenne az egy állásnál, ha nem lenne legalább heti 3 nap távmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!