Ha a Junior programozóktól is önálló munkavégzést várnak a cégek, ne adj Isten a kollégák nem válaszolnak a kérdéseikre, akkor miért nem lesz mindenki egyéni vállalkozó?
Nem vagyok fejlesztő, csak érdeklődöm a téma iránt. Viszont a kérdésed mégis "megérintett", mert nekem régen a béka feneke alatt volt a problémamegoldó-készségem és nem is mertem önállóan cselekedni. Ha a számba rágták, már ment, de egyébként nem.
Érzésem szerint rengeteget változtam. Azt látom, hogy az a lényeg, hogy az ember legalább próbálja meg. Lássák az igyekezetet.
Még 5 éve a (teljesen más területbeli) gyakorlati helyemen semmit sem mertem önállóan csinálni, pedig nem lett volna semmi következménye annak, ha hibázok. Sokat kérdeztem, a számba rágattam (volna) a dolgokat. Nem szerettek és nem is voltak túlzottan segítőkészek.
A jelenlegi munkahelyemen (néhol igen-igen távolról, de közelít a fejlesztéshez...) mindent megpróbálok megcsiálni, mindent elkezdek. Van, hogy rohannak átvenni tőlem, ha olyan a dolog (pl telefonhívás és én már nem tudnék többet segíteni a másik félnek, de legalább igyekszem), van, hogy hibázok, rosszul csinálom. Segítőkészek, pozitív visszajelzéseket kapok. Amikor hibázok, pont akkor rögzül bennem a legmélyebben, hogyan kellett volna, legközelebb hogyan járjak el.
A szoftverfejlesztés más és mint munkához, egyáltalán nem értek hozzá, el se tjdom képzelni, milyen lehet.
Viszont szerintem ott is hasonlóan mehet: ha csak kérdez, kérdez, parázik, nem próbálkozik, nem kezd hozzá, az gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!