Miért fut egy rövid időre a PowerShell? Vírusos a gép?
Nem szoktam nézni a feladatkezelőt, így nincs sok tudásom a dologban, azonban most ahogy megnyitottam rögtön a gép bekapcsolása utána a feladatkezelőt, láttam, hogy kis százalékban, de fut valami Microsoft Compatibility Telemetry és a PowerShell.
Az előbbi elvileg biztonságos program, azonban a PowerShell-nél olyan félelmem van, hogy mi van, ha illetéktelen fér hozzá a géphez? Felugró ablakok nem voltak, pusztán a feladatkezelőben jelentek meg rövid ideig.
Pár hónapja lett a Windows újra telepítve. Aktiválva van (termékkulccsal) és nem látogatok meg semmilyen kétes linket vagy webhelyet. Programok közül mindössze a Chrome, Discord, VLC és az Office van telepítve. Az utóbbi is eredeti, nem kalózkodott.
Mivel nem csinálok a gépen semmi olyan dolgot, ami miatt letöltenék valami olyat, amit nem kéne, így én se gondolom, hogy vírus lenne a gépen. Jeleket se látok rá, a gép gyors, a fiókjaimban sincs ismeretlen aktivitás.
Csak mégis azért félelmet keltő a tudat, hogy láttam a PowerShell-t futni, mert egy dolgot biztosan tudok, hogy a hackerek előszeretettel használják. És nem tudok reális okot, ami miatt a PowerShell futna induláskor. Ez zavar a leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!