Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Titeket nem zavar az operációs...

Titeket nem zavar az operációs rendszer frissítése időközönként?

Figyelt kérdés
2023. jún. 16. 14:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
11%
#9 A vindóz tele van sérülékenységekkel, amik közül egy frissítés talán egyet megjavít, de erre sincs más bizonyíték a Micro$oft szaván kívül. Az, hogy frissített vagy frissítetlen vindózt használsz, nagyjából akkora különbség, mint hogy teljesen páncél nélkül indulsz el a csatába, vagy az egyik kezedre azért felhúzol egy vaskesztyűt (ami a vindóz esetében tele van mérges szömörcével, így gátol a harcban).
2023. jún. 16. 16:10
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

Windows esetén inkább az zavar, hogy nincs valami normális frissítési policy defaultban. Néha nem lehet tudni, hogy restartnál fog-e frissíteni, mert semmit nem ír. Azt, hogy hol tart a frissítés, és mennyi idő van hátra, szintén nem lehet tudni. Valami %-ot kiír, de az nagyjából csak valami randszomám. Van, hogy teljesen egyforma gépek teljesen másképp frissítenek. Ma is így jártam, két egyforma Fujitsu laptop közül az egyik kb. három perc alatt végzett, a másik tizenperceket elszüttyögött a nem tudom micsodán.

Olyan is előfordul, hogy elkezd letölteni a Windows mondjuk négy frissítést, és mire a negyedik letöltődik, a másik három frissítésre hibát ír ki, hogy nem lehet telepíteni, mert egy másik frissítés épp folyamatban van. Elég vicces...

Funkciófrissítéseknél előfordult már többször is, hogy egyes programokat el KELLETT távolítanom, mert különben nem volt hajlandó frissülni a Windows. Ilyen program volt pl. a Virtualbox és az ESET Endpoint Security.

Linux esetén, ha az ember terminálból frissít, akkor szépen látszik, hogy hol tart a folyamat, és egy kis tapasztalattal azt is lehet tudni, hogy kb. meddig fog még tartani. Ránézek a képernyőre, látom hogy hány csomag fog frissülni, tudom, hogy a vim egy kicsi csomag, pár másodperc alatt lejön, a kernel-image viszont nagyobb, annak kell kb. fél perc... a végén egy újraindítás és kész.

Ha fél óráig tart egy frissítés, akkor ott vagy nagyon régi a gép, és/vagy HDD-s. Az ilyen 8-10 éves, HDD-s gépek szoktak hosszú ideig frissíteni. Ilyen esetben minimum egy SSD erősen ajánlott a gépbe.

2023. jún. 16. 16:15
 13/19 Szirty ***** válasza:
70%

"...amik közül egy frissítés talán egyet megjavít, de erre sincs más bizonyíték a Micro$oft szaván kívül"

Pontosan!

Azt megjegyezném, hogy a válaszom az automatikus frissítésekre vonatkozott ami nem jelenti azt hogy soha nem történt frissítés.

2023. jún. 16. 16:16
 14/19 anonim ***** válasza:
93%

"Ha fél óráig tart egy frissítés, akkor ott vagy nagyon régi a gép, és/vagy HDD-s."

Nekem munkahelyi gépen volt, hogy egy óráig is eltartott. Modern, SSD-s gép.

2023. jún. 16. 16:19
 15/19 anonim ***** válasza:
93%

Eseti jelleggel előfordulhat ilyen modern gépen is. Van, hogy a Windows Update service megakad egy ponton és fél-háromnegyed óráig csinál "valamit", ki tudja, mit. Sok esetben még a HDD lED se villanik fel ilyenkor. Ha viszont ez rendszeressé válik modern gépen, akkor ott valami gebasz van, és érdemes utánajárni.

2023. jún. 16. 16:43
 16/19 anonim ***** válasza:
82%

Nálam anyám és feleségem használ windowst nem is erős gépek de gyakorlatilag nagy ritkán fél perc , teljesen elviselhető. Sőt ha kikapcsoljak akkor csinálja akkor meg mindegy. A bekapcsolás pár másodperc.

Nem tudom hogy miért lenne zavaró

2023. jún. 16. 21:15
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem zavar.
2023. jún. 16. 22:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Miért zavarna? Eleve olyankor indítom el a frissítést, amikor nem csinálok erőforrásigényes dolgokat, egyébként meg megcsinálja magától a háttérben, amit kell.

Mondjuk én Linuxot használok, de mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen oprendszert akar használni.

2023. jún. 19. 09:39
 19/19 Szirty ***** válasza:
73%

"Miért zavarna?"

Engem pl. azért (is) zavar, mert amikor felhívnak a cégtől hogy lépjek be távolról a céges géppel és nézzek meg valamit és bekapcsolom az a felirat fogad hogy frissítés.... 1%..... 2%.....

Közben a fülemen a telefon, sürgetnek, ülök hajnal háromkor gatyában a gép előtt és nézem ahogy egyesével megy fel a százalék.

Majd kiörömködte magát 5-10 perc után akkor elvégezhetem amit akartam.

Majd kikapcsoláskor jön a "kérem ne kapcsolja ki a gépet" figyelmeztetés akkor persze hagyhatnám és lefeküdhetnék, de 2 percen belül megint felhívnak, hogy jaj, csak nem jó, nézzem már meg ezt meg azt. De nem tudok visszalépni a frissítés miatt egy ideig.

Hát hogy az istenbe ne zavarna?

2023. jún. 19. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!