Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi az oka annak, hogy egy...

Mi az oka annak, hogy egy videoszerkesztő program nem engedi 3,99GB-nál nagyobb méretű mp4 videofelvételt egymásba fűzni?

Figyelt kérdés

Több felvételből szerettem volna egyet csinálni, de 3,99GB-nál nem enged többet összefűzni, így kb. 22 perces felvételtöredékek vannak.

Próbáltam átkonvertálni más formátumba, de akkor meg rosszabb lett a felvétel minősége! Töltöttem már le a Youtube-ról olyan mp4-es videót, ami nem annyira rossz minőségű, 2 órás és csak kb 2GB a mérete!

Azt hogy csinálják? Mit csinálok rosszul?

2023. máj. 25. 15:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"NTFS fájlrendszer van. Miért számít ez?"

Mert a FAT32-nél a maximális fájlméret 4 GB.

"Lehet, hogy hülyeség, de elképzelhető, hogy azért ekkora méretnél állt meg, mert ennyi fér egy DVD-re? "

Ha a programban van erre vonatkozó beállítás, elképzelhető.

De egyébként tudom javasolni az Avidemux:

[link]

nevű ingyenes, nyílt forrású, multiplatform (Win, Linux, MacOS) programot, abban megoldható az összeillesztés:

[link]

ha a két MP4 ugyanolyan felbontású/kódolású, akkor Copy módban relatíve gyorsan végez.

2023. máj. 25. 16:24
 12/22 A kérdező kommentje:

Csak ezt engedte letölteni a gyártó a honlapjáról. Próbáltam frissebb verziót, de nem engedte. A kamerán található sorozatszámot kell beírni és egyszer, vásárlás után közvetlenül már letöltöttem, többször nem engedi!

A kamera 2016-ban lett vásárolva, nem tudom, nálam Win 10 van fent 64 biten, ebből gondolom, hogy nem lehet probléma.

2023. máj. 25. 16:30
 13/22 A kérdező kommentje:

Kerestem ilyen beállítási lehetőséget a programba, de nem találtam, persze az is lehet, hogy én vagyok a béna! Nem igazán értek ehhez, csak a kisfiam ballagási videóját próbálnám szerkeszteni, de valahol mindig elakadok!

A volt férjem szeretett ilyenekkel foglalkozni, én nem, de a nagyszülőknek, meg a többi rokonoknak szeretném elvinni és megmutatni a felvételeket.

2023. máj. 25. 16:34
 14/22 A kérdező kommentje:
Elírtam, bocsi! #11!
2023. máj. 25. 16:35
 15/22 NTBS ***** válasza:
A fájlrendszer.
2023. máj. 25. 17:04
 16/22 Szirty ***** válasza:

"A fájlrendszer."

Az NTFS fileméret korlátja 4kb (default) cluster mérettel 16TB.

2023. máj. 25. 18:12
 17/22 A kérdező kommentje:

Mi a probléma a "fájlrendszer" szóval? Hülyeséget írtam volna?

"Az NTFS fileméret korlátja 4kb "

Itt a prefixumot biztos jól írtad, hogy csak ekkora?

2023. máj. 25. 19:11
 18/22 anonim ***** válasza:

#17:

""Az NTFS fileméret korlátja 4kb "

Itt a prefixumot biztos jól írtad, hogy csak ekkora?"

A 4 KB (nem kb) a klaszter (a legkisebb állomány tárolására kiosztható lemezterület) mérete. Bővebben erről itt:

[link]

2023. máj. 25. 19:21
 19/22 A kérdező kommentje:

Nem vitatom, mert nem értek hozzá, így elhiszem neked!

Ezt a HD Writer LE 3.1 programot véletlenül nem ismered?

Ez bosszant, pedig nem tűnik bonyolultnak!

2023. máj. 25. 19:34
 20/22 Szirty ***** válasza:
68%

Kicsit lemaradtál szerintem.

A kérdésed az volt mi az oka annak hogy...

NTBS szerint (amit idéztem): "A filerendszer"

De ugye NTFS-t használsz mint írtad. Az NTFS fileméret limitje pedig 16TB. A probléma tehát nem a fájlrendszer.

"Az NTFS fileméret korlátja 4kb"

Ilyet nem írtam. Olvasd el az egész mondatot és úgy értelmezd.

2023. máj. 25. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!