Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Notepad++ Több szálat használó...

Notepad++ Több szálat használó alternatíva?

Figyelt kérdés

Nagyobb fájlok olvasására szoktam használni a Notepad++-t, ugyanakkor egyetlen egy szálat használ a fájlok beolvasására, ami egy 26GB-os fájl beolvasására nagyon kevés.

Fontos megjegyezni: A táregység bőven elég gyors hozzá.

#AlternatívAlternatíva
2023. máj. 6. 12:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
63%
Mégis hogy használna több szálat bármi? Az egyik az elején kezdi, a másik a közepén?
2023. máj. 6. 13:39
 2/22 A kérdező kommentje:
Igen, ahhoz hasonlóan, ha tudjuk a fájl pontos méretét, akkor több részben kezdi el olvasni azt, így gyorsabb lesz az egész fájl beolvasása, minthogy egy szálra hagyatkozva az elejétől a végéig olvassa be.
2023. máj. 6. 13:42
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet nem lehet, teljesen nonszensz.
2023. máj. 6. 13:44
 4/22 A kérdező kommentje:

Nonszensz? Valóban nem lehet? Már elnézést, de lehet. Először is, használatban levő fájlokat lehet olvasni, ez szimplán azt jelenti, hogy két különböző folyamat tudja őket olvasni, másrészt, meglehet adni, hogy hol kezdjük a fájl olvasását. Tehát, ha összefűzzük mindezt, akkor, két különböző helyen is el lehet kezdeni a fájl olvasását, ezt jelenti a többszálas dolog.

Lennél szíves megindokolni azt, hogy miért nonszensz?

2023. máj. 6. 13:49
 5/22 A kérdező kommentje:
Oh igen, [link] azóta találtam.
2023. máj. 6. 13:49
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Hol írja? Mert ha tévedtem, elismerem.
2023. máj. 6. 13:55
 7/22 A kérdező kommentje:

Hát, őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy hol írja, de logikus, hogy lehetséges, ráadásul nagyon gyors a nagy fájlok megnyitásában, a notepad++-hoz képest rendkívül gyors.

A lényeg az, hogy akár írja akár nem, több részben olvasni egy fájlt, mindig gyorsabb, mint egyetlen egy részben.

2023. máj. 6. 13:58
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Én megnéztem.

Rohadtul nem "többszálas" az UltraEdit sem. Szimplán 4GB-os csonkokban olvassa be és tölti a memóriába, az annál nagyobb fájlokat, ehhez pedig egy ideiglenes másolatot is létrehoz a fájlból.

2023. máj. 6. 15:02
 9/22 A kérdező kommentje:
Jó az úgy, akkor tévedtem :D A lényeg, hogy gyorsabb, a többszálas dolgot csak a sebesség miatt gondoltam.
2023. máj. 6. 15:09
 10/22 Szirty ***** válasza:

"egy 26GB-os fájl beolvasására nagyon kevés."

Biztos hogy arra használod amire ez való?

2023. máj. 6. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!