A linux kevesebb erőforrást fogyaszt, mint a windows 10?
Pl ha felraknám a lubuntut, nem használná annyira a procit? (Ubuntu gyenge verzió)
Mert én úgy látom hogy ez a win10 egy gépgyilkos használhatatlan buta rendszer.
Nem beszélve arról hogy bármi áron frissíteni akarja magát, nem lehet leállítani.
#9 Miért lenne hülyeség?
A tény az tény, a Windows és Linux alap "fogyasztása" hardver szempontjából minimális. Megnyitsz 0 weblapot és már többet "fogyaszt" mint a rendszer maga.
Erről ennyit, mehet a lepontozás.
Egy sima 10+ éves hardveren vígan elfut akár a Linux akár a Windows, amiben van 2 magos Core2 processzor meg 2-4 GB ram. Az SSD ami tényleg érezhetően sokat dob.
Itt a spec. Tablet-notebook gyári win10-el.
Az volt a kérdés amit kiírtam, ezért felesleges a spec.
Nem bootolt be a linux pendrive.
De egy android igen. Minden megy, csak a wifi nem. De van 2-3 féle amiket kipróbálok.
#11: "Amelyik gépnek gondot jelent a rendszer maga, az egy sima böngészéstől is elfekszik."
A szövegkörnyezetből én ezt úgy értettem, hogy a Win10-re utalt, hogy amelyik gépnek az gond, azon egy sima böngészés is ki fog fogni. Ez pedig nem igaz. Ha mondjuk arról van szó, hogy a Lubuntu is alig megy fel rá, akkor valóban, ne reméljünk sokat tőle. (Legalábbis böngészés terén.) De pl. nem egy gépet láttam már, amin a Win10-zel szenvedés volt mindent, egy Mintet rátéve meg egész korrekt "netezős" gép lett belőle. Ha nagyon gyenge, akkor is lehet még próbálkozni SeaMonkey-val, sokkal jobban bánik az erőforrásokkal, mint a "nagyok".
#12 "a Windows és Linux alap "fogyasztása" hardver szempontjából minimális"
Ne haragudj, de te ezek szerint a Win98 óta nem láttál Windowst...
#16 Ne haragudj, de használom rendszeresen, 10+ éves géptől a pár hónaposig.
Egyiknek sem okozott még gondot a rendszer stabil és gyors futtatása. Mehet a lepontozás ettől még a tény az tény marad.
Egy mai Win 11 20GB körüli tárhelyet használ. Az én általam összerakott Arch Linux feltelepítve az össze általam használt programmal, fogyaszt 5GB-ot.
Van egy kis különbség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!