Virtuális gép: mappa megosztása a vendég és gazda OS közt hogyan?
Virtuális gép (vmWare) esetén hogyan lehet mappát megosztani, amely mappát a vendég operációs rendszer (Windows 10) lát, tud olvasni és írni is?
Régebben ezzel kapcsolatosan sokat keresgéltem fórumokon, sok lépést próbáltam ki, nem sikerült.
vmWare esetén a virtuális gépnél a hálózati beállítás NAT, próbáltam más hálózati beállítást is, hiába.
Telepítéskor a virtuális gép hálózati kártyáját más hálózati szegmensbe tette: megosztás esetén nem tudom lehet -e ez probléma.
Például a gépek 192.168.1.xxx tartományban vannak, a virtuális gép hálózati kártyája pedig 192.168.56.1 címet kapott.
Van egy ilyen kártya is:
Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:
Connection-specific DNS Suffix . :
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::4b63:6c86:d40d:ed1d%10
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.231.1
Aki csinált már ilyet, tud segíteni hogy pár lépéssel megoldjam ezt?
Csatlakozási hibát ír ki a hibaelhárításnál.
Értem hogy nem egy alhálózatban vannak, de a ping működik.
Egyébként "nem én mondtam" a vmWare-nek, hogy "milyen IP címeket adjon a virtuális hálózatikártyájának és azt se, hogy más alhálózatba tegye, nem értem miért van ez így.
Ha NAT-olsz, akkor meg kell adni a címtartományt, amire gondolom van egy default és azt használja alapból. A bridgednél ugyanabban a címtartományban kéne lenniük, mert ekkor kirakja a rendes hálózatodba, mintha egy külön fizikai gép lenne. A Host-only-nál meg csak a gazda és a vendég kéne, hogy lássák egymást, szóval itt is ugyanabban a hálózatban kéne, hogy legyenek.
De ha jól értettem, akkor se működik a dolog, ha ugyanabban a hálózatban vannak pl. Bridged típusú hálózatban?
Értem, köszönöm.
Sajnos úgy tűnik hogy akkor se működik - vagy "én rontok el valamit", az az igazság, hogy egyébként sem csináltam még (túl gyakran) fájlmegosztást sima gépek közt se.
Most a "host only" esetén: 192.168.231.128 amit kapott.
Gateway-nél semmi sem szerepel.
A gazda gép: 192.168.1.21.
Sajnos, nem.
Most vettem észre, hogy a netmask (sose állítottam) a vendég gépen "255.255.0.0" volt, míg a gazda gépen 255.255.255.0.
Szerintem feladom, nem megy ez nekem, nem tudom összehozni.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Most olyat próbáltam ki, amit eddig még soha: a Start menü,keresésbe illesztettem be a host gép nevét, előtte a \\ jellel, ahogy a varázslóban is próbáltam...
Ekkor megjelent a host-gép, akár NAT-ra, akár bridged-re volt állítva a virtuális gép...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!