Virtuális gép: mappa megosztása a vendég és gazda OS közt hogyan?
Virtuális gép (vmWare) esetén hogyan lehet mappát megosztani, amely mappát a vendég operációs rendszer (Windows 10) lát, tud olvasni és írni is?
Régebben ezzel kapcsolatosan sokat keresgéltem fórumokon, sok lépést próbáltam ki, nem sikerült.
vmWare esetén a virtuális gépnél a hálózati beállítás NAT, próbáltam más hálózati beállítást is, hiába.
Telepítéskor a virtuális gép hálózati kártyáját más hálózati szegmensbe tette: megosztás esetén nem tudom lehet -e ez probléma.
Például a gépek 192.168.1.xxx tartományban vannak, a virtuális gép hálózati kártyája pedig 192.168.56.1 címet kapott.
Van egy ilyen kártya is:
Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:
Connection-specific DNS Suffix . :
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::4b63:6c86:d40d:ed1d%10
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.231.1
Aki csinált már ilyet, tud segíteni hogy pár lépéssel megoldjam ezt?
IP címet kapott a virtuális gép, ping-re reagál.
Mindkét módban néztem.
Próbáltam manuálisan, "hálózati meghajtóként felcsatolni", de úgy se látta soha.
A gazdagépen megosztottad a mappát? Elképzelhető, hogy a tűzfal akadályozza meg
Vagyis, most a windows beépített mappa megosztásról beszélünk?
Igen, ott próbáltam, a tulajdonságok, megosztás lapfülön.
Az az érdekes, hogy (például) a "Nyilvános" mappámat még telefonról is látom Wi-Fi-n keresztül, tudok bele fájlokat tenni a telefonról (a virtuális gépen a vendég rendszer ezt se látja)
VirtualBox-ra gondolsz? Én vmWare-t használok, a VirtualBox-ot nem tudtam megszokni. :(
Ha teljesen másra gondolsz akkor elnézést.
Jaj, bocsánat, nemis figyeltem..
De gondolom annak is van hasonló funkciója.
A player-t eléggé korlátozzák mert ingyenes, hasonló funkciót találtam a beállításokban, bekapcsoltam de úgy tűnik hiába :(
A vendég gépen: \\192.168.1.22\Users\Public" se akar működni, nem találja meg, hibát ír.
Az IP címre vagy gépnévre történő ping működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!