Photoprism elérése kívülről?
Szóval telepítettem, szépen megy, de csak belső hálózatról elérhető.
Elvileg kéne egy reverse proxy dolog, amit még sosem csináltam, és fogalmam sincsen, hogy kezdjek hozzá.
A készítők traefik-ot javasolják:
szóval ide raktak egy ilyen valamit... fogalmam sincs mit csináljak vele. google sem ad ki értelmesebb leírásokat erre. Hova írom be a localhost címét a photoprism-nek? Hova a DDNS címemet? és ugye ez a 2342 porton megy, ez a fő kérdésem:
Hogyan érem el, hogy a példa.ddns.com:2342 címemen érjem el a photoprism oldalamat távolról?
(vagy lehet akár példa.ddns.com/photoprism, vagy bármi, csak ne kelljen vpn-eznem meg trükközni, csak beírok egy címet bárki gépén, és érjem el az oldalamat. 2342 port át van engedve a routeren.)
Az én rendszerem egy Ubuntu 22-es gép.
Kívülről pedig a DDNS címemmel érem el. Nem igazán volt gondom eddig.... jó, persze nem is figyeltem a biztonságra, minden HTTP oldalt csak simán átengedtem a portforwarddal a routeren (pl nextcloud, emby, torrent, stb..)
És igazándiból ezzel sem szívóznék, de ezt nem lehet úgy beállítani, hogy csak úgy átmenjen... valamiért a photoprism-nek kell ez a reverse proxy, hogy https legyen
köszönöm a segítséget
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!