Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoprism elérése kívülről?

Photoprism elérése kívülről?

Figyelt kérdés

Szóval telepítettem, szépen megy, de csak belső hálózatról elérhető.

Elvileg kéne egy reverse proxy dolog, amit még sosem csináltam, és fogalmam sincsen, hogy kezdjek hozzá.

A készítők traefik-ot javasolják:

[link]

szóval ide raktak egy ilyen valamit... fogalmam sincs mit csináljak vele. google sem ad ki értelmesebb leírásokat erre. Hova írom be a localhost címét a photoprism-nek? Hova a DDNS címemet? és ugye ez a 2342 porton megy, ez a fő kérdésem:

Hogyan érem el, hogy a példa.ddns.com:2342 címemen érjem el a photoprism oldalamat távolról?

(vagy lehet akár példa.ddns.com/photoprism, vagy bármi, csak ne kelljen vpn-eznem meg trükközni, csak beírok egy címet bárki gépén, és érjem el az oldalamat. 2342 port át van engedve a routeren.)

Az én rendszerem egy Ubuntu 22-es gép.

Kívülről pedig a DDNS címemmel érem el. Nem igazán volt gondom eddig.... jó, persze nem is figyeltem a biztonságra, minden HTTP oldalt csak simán átengedtem a portforwarddal a routeren (pl nextcloud, emby, torrent, stb..)

És igazándiból ezzel sem szívóznék, de ezt nem lehet úgy beállítani, hogy csak úgy átmenjen... valamiért a photoprism-nek kell ez a reverse proxy, hogy https legyen

köszönöm a segítséget

2023. jan. 3. 18:08
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!