Fedora Linuxnál ezt valahogy meg lehetne oldani?
RPM Fusion-ben szerintem ott vannak a codeckek, csak fel kell telepítgetni őket. Én ezeket szoktam feltelepíteni:
dnf install [link] -E %fedora).noarch.rpm [link] -E %fedora).noarch.rpm -y
dnf install lame\* --exclude=lame-devel
dnf install gstreamer1-plugins-{bad-\*,good-\*,base} gstreamer1-plugin-openh264 gstreamer1-libav --exclude=gstreamer1-plugins-bad-free-devel
dnf groupupdate core -y
dnf groupupdate multimedia --setop=install_weak_deps=False --exclude=PackageKit-gstreamer-plugin -y
dnf groupupdate sound-and-video -y
dnf install rpmfusion-free-release-tainted -y
dnf install libdvdcss -y
dnf install rpmfusion-nonfree-release-tainted -y
dnf install mesa-dri-drivers mesa-libGL mesa-vdpau-drivers mesa-vulkan-drivers -y
dnf install libva-intel-driver -y
dnf install intel-media-driver -y
dnf install ffmpeg libva-utils libva -y
dnf install mesa-dri-drivers.i686 mesa-dri-drivers -y
"ami nem 100% jogtiszta."
Attól, hogy valami nem open-source, és/vagy vannak licencbeli megkötései, még nem lesz illegális. ;-)
Amúgy a weboldaláról letöltött telepítő nem működik?
Egyébként nem lebeszélni akarlak róla, de pont ezért létezik több tucatnyi disztró. Mindegyiknek megvan a maga filozófiája, ami köré épült, meg úgy nagyjából egy célterület, amire szánták. Ezt persze nem szabad túlgondolni sem, hiszen a Linuxok nagyon durván testreszabhatóak, alakíthatóak, de mókolás nélkül a legtöbb disztrónak azért megvan a jellemző alkalmazási területe. A Fedora pedig inkább "szerverközeli" rendszer, meg persze mint látod, nagyon ügyel a teljes nyííltságra.
Ha jól tudom most a copr a közösség kedvence, de még ez is elmarad az AURhoz képest. Viszont. Amikor keresgéltem rátaláltam erre a reddit postra:
Csak felületesen olvastam bele, de lehet hogy megoldás lesz számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!