Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért hívják egyesek a Firefox...

Miért hívják egyesek a Firefoxot Mozillának?

Figyelt kérdés
Tudom mi a Mozilla, régi motoros vagyok, nem kell elmagyarázni.

2022. dec. 4. 09:24
1 2
 11/18 Hintalow ***** válasza:

Azèrt, amièrt az összes fúrófajtát hiltinek, az összes varrógèpet singernek, folyèkony ragasztókat teknokolnak, ès minden lètező kicsi földmunkagèpet bobcatnek.

Mert az adott termèk a legismertebb, ès nem a termèk, hanem a gyártó neve ragad meg, aztán mindenre azt használják.

2022. dec. 4. 16:48
 12/18 A kérdező kommentje:
#11 Ez szerintem nem mindenkire jellemző, és ha igaz lenne, minden böngészőt mondjuk Netscape-nek hívnának. Mellesleg nem azok hívják Mozillának, akik még találkoztak az eredetivel, szóval az ikonfeliratot valószínűbb eredetnek tartom.
2022. dec. 4. 16:58
 13/18 NTBS ***** válasza:
Mert az ismertebb elnevezés.
2022. dec. 4. 19:02
 14/18 elistvan ***** válasza:
A 11-es jól mondja, köznevesedett az elnevezés.
2022. dec. 5. 07:43
 15/18 A kérdező kommentje:
Ha így lenne, akkor az összes böngészőt Mozillának hívnák, a Chrome-ot is. Ez a köznevesítés akkor érvényes, ha valamit sokáig csak egyetlen cég készít, és az nem egy program. Pl. sokan mirelitnek mondanak minden gyorsfagyasztott ételt, holott olyat már elég régen nem láttam. A 11-es példái szerintem messze vannak a köznevektől, mert viszonylag kevesen beszélnek fúrógépekről, varrógépekről, ragasztókról, földmunkagépekről, és akkor sem hiszem, hogy ilyen néven emlegetnék őket.
2022. dec. 5. 07:56
 16/18 elistvan ***** válasza:
Jó akkor eg köznapibb példa: Az összes tésztás levest is szinte smack levesnek hívják mégsem az mind.
2022. dec. 5. 10:42
 17/18 Hintalow ***** válasza:
Amúgy a markán belül ragadt meg ez, mert a böngèszőt mèg csak csak ismerik, de a többi termèket (thunderbird stb.) nem nagyon, igy a böngèsző mozilla ès kèsz, főleg ha az ikonoknál le van vève a több soros nèv, akkor csak az elejèt fogja látni 🤷
2022. dec. 5. 11:17
 18/18 A kérdező kommentje:

#16 Létezik ez a jelenség, de itt - mint már írtam - nem erről van szó.

#17 Szerintem is az ikon alatti felirat ("Mozilla Firefox") lehet a kulcs, ezt már említettem.

2022. dec. 5. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!