Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért hívják egyesek a Firefox...

Miért hívják egyesek a Firefoxot Mozillának?

Figyelt kérdés
Tudom mi a Mozilla, régi motoros vagyok, nem kell elmagyarázni.

2022. dec. 4. 09:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én találkoztam olyannal is aki rókásnak hívja.
2022. dec. 4. 09:27
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Ha régi motoros vagy,akkor el sem kell magyarázni.
2022. dec. 4. 09:30
 3/18 A kérdező kommentje:
#2 Pedig ezért írtam ki a kérdést... A programban a Firefox név szerepel a legtöbb helyen, a Mozilla (ami ugye kiadja) csak elvétve fordul elő. Átlag felhasználó talán nem is találkozik vele.
2022. dec. 4. 09:35
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

Névrövidülés lehet, hiszen nem kell kimondani a teljes nevét hogy tudja a másik fél miről beszélsz. Ha a terméknév "Mozilla Firefox", akkor először az első szót olvasod el, és a laikus nem ismeri és nem is használja a szakzsargonban használt kifejezést, neki a Mozilla marad meg a névből.

Ettől a tükörfordított "tűzróka" kínosabb, mert a "firefox" magyarul "vörös panda".

2022. dec. 4. 09:38
 5/18 anonim ***** válasza:
76%
4-nek: miért lenne vörös panda, amikor fire=tűz, fox=róka, a logója sem vörös panda.
2022. dec. 4. 10:19
 6/18 A kérdező kommentje:
#4 Ezt nem is tudtam, köszönöm. A Wikipedia ezt írja: "The name Firefox was said to be derived from a nickname of the red panda" - bár a logóban én továbbra is rókát vélek felfedezni...
2022. dec. 4. 10:23
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

LOL.

Pedig de, vörös panda.

[link]

2022. dec. 4. 10:24
 8/18 A kérdező kommentje:
...bár a "said to be" nem hangzik hivatalos álláspontnak.
2022. dec. 4. 10:25
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva.

A Mozilla régen Mozilla Suite néven futott, ami tartalmazott egy böngészőt is.

Ez lehet az egyik alapja.

A másik pedig, kint van az asztalon az ikonja. Átlaguser ránéz, két dolog van odairva, az egyik Mozilla, ki tudja ejteni, a másik Firefox, nem tudja kiejteni. Elnevezi annak, amivel könnyebben elboldogul.

Nagyon sok időt elvett az életemből, mikor egy ismerősöm szerette volna a Kvik nevű lövöldözös játékot a gépére, és megkért rá, hogy telepitsem fel.

Hosszas probálkozás és keresgélés után kiderült, hogy a Quake-re gondolt.

2022. dec. 4. 10:28
 10/18 A kérdező kommentje:

Aha, nekem nincs kint az asztalon, csak a tálcán, így már érthetőbb. Amúgy mint már írtam, ismerem a Mozilla történetét, az elődeiét is.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. dec. 4. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!