Miért nem olyan egyszerű egy wifi drivert feltelepíteni linuxon mint windowson?
Több, mint 10 éves kis laptopra (intel celeron, 2 gigabyte rammal, szóval nem egy erőgép) most hirtelen felindulásból feltettem egy LMDE5 - öt (Debian alapú Linux Mint), Cinnamon asztali felülettel (azaz, nem a legtakarékosabb Linux változatról beszélünk).
Minden megy rajta (wifi-t is beleértve).
Beírom, hogy free -h -t és látom, hogy kb 500 megát eszik alapjáraton, s még egy Chromiumot beröffentve is 1.1, 1.2 gigáig megy csak fel. Ha egymásik fülön youtube - ot nézek, akkor erre még jön mondjuk 0.2 giga, stb. Nem hyperfast nyilván, de arra, amire nálad szükség van teljesen megfelel.
Érdekességképpen megnéztem live módban Lubuntuval, de az is - to my surprise - alapból 500 megát evett. Ez utóbbit meglepően soknak találtam egy Lubuntutól.
Még annyit, hogy az LMDE - legalábbis nálam, az elmúlt évek saorán atomstabilnak bizonyult.
Esetleg tehetnél vele egy próbát.
21/
Nekem a legnagyobb gondom a wifi stick dolog,ha kábelen menne bel a net a gépbe akkor az sem lenne gond. Ha csak bedugom a wifi sticket mérésnél max 10 mega jön le windowson meg két gyengébb gépen 95-115mega és a feltöltés se 0,5 mega hanem 51mega.
Szóval nekem ennyi lenne a gondom jelenleg.
Na ha ezt tudná a linux wifi stickel csak úgy alapból akkor azt mondanám,hogy oké legyen ez a rendszer a gépen
de ennek még a negyede se jön ki csak bonyolultabb buherálással talán ez meglenne de az sem biztos.
Na most
1; Mint mondtam, kérj belőle a disztró fórumán csomagot, úgy nem kell bénáznod.
2; Ha jelzed, hogy kell az autostart, akkor azt is megoldják, tipikusan a hálózatkezelőt kell felkészíteni.
3; Az adatátvitel kevéssé függ az OS-től, ott valami más gubera lesz a ludas.
4; A legtöbb wifi sticket a Linux tudja kezelni, neked sikerült egy olyanba beletenyerelni, amit nem.
25/
Itt pedig a linx hibás a sebességben mert a napokban 3 fajta linuxot is feltelepítettem mind ugyan azt a sebességet hozta a windows meg min 10 szeresen többet.Nem hizsem,hogy más lenne a gond ha a windows meg mindent visz.
linuxokból ezt a hármat próbáltam ubuntu legújabb linuxot és a zorin os lite és a linus litét.
A wifi stick meg íTenda U1
"Itt pedig a linx hibás a sebességben mert a napokban 3 fajta linuxot is feltelepítettem"
Ja értem. Azt azért nem árt tudnod, hogy mindhárom disztribúció rokon, mert mindegyik debian alapú.
Ha mondjuk egy openSuSE meg egy Magei-át vagy fedorát is kipróbáltál volna, akkor megállhatná a helyét az a kijelentésed, hogy három fajta linuxot is kipróbáltam. Így viszont nem. Ezeket is próbáld ki. Utána ítélkezz.
28/
Van most időm tömérdek,írj pár félét és kipróbálom aztán megírom a tapasztalatomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!