Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » W10 op. rendszernél, hol...

W10 op. rendszernél, hol lehet beállítani a "virtuális memória" méretét?

Figyelt kérdés

2022. nov. 24. 16:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
41%
NE piszkáld el! Felesleges, csak rontani tudsz rajta.
2022. nov. 24. 17:12
 2/18 anonim ***** válasza:
61%

Jobb klikk a Start Menüre > Rendszer > Jobb oldalt "Speciális Rendszerbeállítások" > "Teljesítmény" alatt "Beállítások" > Felül a "Speciális" fül > "Virtuális memória" alatt "Módosítás...".

Fent a "Lapozófájl méretének automatikus kezelése minden meghajtón" elől kiveszed a pipát.

Ez után már hozzáférsz a beállításokhoz és variálhatod.

De csak óvatosan! Ha nem tudod mit csinálsz és miért inkább keress rá neten, kérdezz meg valakit, vagy hagyd, nehogy esetlegesen valami elromoljon.

2022. nov. 24. 17:32
 3/18 A kérdező kommentje:
Kösz az infót, bevált. Az motivált, hogy a gép fantasztikusan lelassult. Gondoltam a virtuális eltűnt. Most minden meghajtón 3 GB van beállítva.
2022. nov. 24. 18:41
 4/18 anonim ***** válasza:
28%
Bátran piszkáld, max visszaállítod. Én most üzemelem be az új gépem, 64GB RAM mellett page fájl kikapcs.
2022. nov. 24. 23:05
 5/18 Alex Fly ***** válasza:

@4: ne kapcsold ki. A Windows akkor is igényli a swap meglétét, ha amúgy egy bájtot sem használ belőle.

Ha rám hallgatsz, akkor adsz neki egy minimális (pár MB), fix méretű swapet, lehetőleg valami gyors meghajtón. A mai meghajtóméreteknél ez a veszteség elhanyagolható, cserében megbízhatóbb lesz a rendszered.

2022. nov. 25. 12:55
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
5 Valami forrás erre az állításra? Mégis minek kéne neki? Az előző gépem is így üzemelt már évek óta, 48GB RAM mellett.
2022. nov. 25. 12:59
 7/18 Alex Fly ***** válasza:

@6: forrásként ott van mindjárt a Microsoft -ők sem ajánlják a swap teljes kikapcsolását. És számtalan fórum, újságcikk, stb.

Én személyesen is találkoztam olyan programmal, amelyik virtuális memória nélkül nem volt hajlandó normálisan működni.

Az egy dolog, hogy ha van elég RAM, akkor nem fog hozzányúlni, de a Windows alapértelmezetten feltételezi a létezését és bármikor keresheti.

2022. nov. 25. 13:30
 8/18 anonim ***** válasza:
Jó, gondoltam hogy keresgéljek magamnak igazolást az állításodra :) Egy program nem tud nem elindulni virtuális memória nélkül, mivel éppen az a lényege a virtuális memóriának hogy virtuális, valódinak látszik, de nem az.
2022. nov. 25. 13:40
 9/18 anonim ***** válasza:
Az meg külön érdekes hogy a "Windows alapértelmezetten feltételezi a létezését és bármikor keresheti", de persze ott van kint a teljesen publikus és nyomkodható user interfészen a pipa hogy kikapcs :)
2022. nov. 25. 13:47
 10/18 anonim ***** válasza:

Azok állítgatják el akik okosabbnak képzelik magokat a rendszert fejlesztő sokszáz mérnöknél.

Vagy annyira sóherek hogy zavarja őket hogy 2GB-al kevesebb a hely a 2000GB-os lemezükön. 😇 😤

2022. nov. 25. 13:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!