Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Wayland alatt működő dock és...

Wayland alatt működő dock és képernyőkímélő létezik?

Figyelt kérdés

Ezek nem mennek Wayland alatt: Cairo Dock, Plank, xfce4-panel (ez nem dock, hanem teljes panel, de a lényegen nem változtat).

Hibát írnak ki, mégpedig azt, hogy csak X11 alatt működnek, én pedig már Wayland-et használok.

Valami olyan dock kellene, ami hasonló, mint a régebbi Mac OS X dockja.

Illetve, még egy képernyőkímélő (screensaver) is kellene, ami mondjuk 10 perc után mozgó ábrákat jelenít meg, amíg aktivitást nem érzékel a felhasználótól.

Sajnos ebből is, amiket találtam, csak X11-en mennek.

Esetleg a Wayland-et nem lehet valahogy X11 kompatibilissé tenni?

Amúgy fut a háttérben egy XWayland Video Bridge nevű program, ami elvileg erre való, de gyakorlatilag nem működik.

tegnapelőtt 20:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Cairo Dock szerintem Wayland kompatibilis. Vagy a Crystal Dock. De az Fxce most áll át Waylandre, szerintem hamarosan az Xfce panel is használható lesz Wayland alatt.

"fut a háttérben egy XWayland Video Bridge nevű program, ami elvileg erre való"

Az másra való, erre az XWayland való, ami alapvetően jól is működik, de a dockok elég speciális programok.

tegnap 05:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, képernyő kímélőt meg 15 éve nem használok... mire jó az??
tegnap 05:40
 3/7 KDani14 ***** válasza:
2# a képernyő kimélönek igazából régen is csak annyi haszna volt hogy nem tudot beégni a crt és jól nézzet ki,mára csak az utobbi maradt bár lehet igy az oled panelba is nehezebben maradnak úgy a pixelek
tegnap 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:

A CRT-s időkben én is használtam képernyőkímélőt, egészen addig, amíg be nem jött a DPMS.

Be kell állítani, hogy ha ott hagyod a gépet, pár percen belül menjen el alvó állapotba a monitor, és kész. Szerintem sok asztali környezet már nem is támogatja a képernyőkímélőt.

tegnap 14:02
 5/7 A kérdező kommentje:

Nálam valahogy mégse megy a Cairo Dock, viszont a Crystal Dock az igen, pont valami ilyesmire gondoltam, köszönöm!

Az Xfce Wayland kompatibilissé tételéről már hallottam, bár lehet, hogy az még csak valami alpha vagy beta verzió.

A képernyőkímélő pedig azért kellene, mert a másodlagos monitorom az CRT (nem azért, mert nincs itthon lapos monitor, mert van egy csomó, igazából a hangulata miatt használom a CRT-t, azt semmi se tudja "visszaadni"), aztán amit #3 is mondott, hogy ne égjen bele semmi a képernyőbe.

Az a megoldás, ahol kikapcsol a monitor, az nem jó, mert ennek idő kell, míg bemelegszik! Amúgy se tesz neki jót a sok ki-be kapcsolgatás, ez nem olyan, mint a LED-es monitorok, mert azoknak nem baj.

Jelenleg úgy csinálom, hogy a másodlagos monitoron háttérkép helyett teljes fekete van, amikor nem vagyok ott, akkor benyomom a super + D billentyűt, de ez nem annyira tetszik így.

tegnap 17:02
 6/7 Tom Benko ***** válasza:
@2: Használok. Egyrészt lezárja a képernyőt, másrészt tök dizájnos, amikor bevsengetnek, megyek órát tartani, a táblán meg forog egy molekula.
ma 09:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha kikapcsolna a képernyő, az pedig kímélné az erőforrásokat.

ma 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!