Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell windows 10-ben a...

Hogyan kell windows 10-ben a fájlok megnyitásához hozzárendelt programot eltávolítani?

Figyelt kérdés

Windows 10-ben(.dat) fájlhoz hozzárendeltem a jegyzettömb nevű programot. Most minden .dat fájlt jegyzettömbként nyit meg. Azelőtt egy fehér ikon volt a helyén.

Hogy lehet visszaállítani azt a fehér ikont? avagy törölni, hogy a megnyitáshoz ne a jegyzettömböt használja?

2022. szept. 13. 23:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2022. szept. 13. 23:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem akarok másik programot beállítani vagy újat letölteni. Azt szeretném tudni, hogy állítom vissza a fehér ikont? Tehát azt akarom elérni, hogy a fájlt egyik program se olvassa. (csak véletlenül rendeltem hozzá a jegyzettömböt és igy zavar)
2022. szept. 13. 23:38
 3/11 anonim ***** válasza:
56%

Keresőbe (start menü, keresés) írd be: fájltípusok

Keresd ki a .dat fájlkiterjesztést.

Esetleg egy .dat fájlon jobb klikk, aztán a társítás menüből - ha hagyja - a "másik alkalmazás" lehetőséget választva "ne válassz semmit" de nem tudom ezt lehet -e.

2022. szept. 14. 04:26
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
Törölni tudtommal nem lehet, csak másik alkalmazást választani rá.
2022. szept. 14. 08:01
 5/11 anonim ***** válasza:
34%
Lehet működne, ha csinálnál egy üres pl: fake.bat fájlt és ezt rendeled hozzá, majd törlöd a fake.bat-ot hozzárendelés után és újraindítod a géped.
2022. szept. 14. 08:33
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Parancssor:

Assoc .dat=

Az egyenlőségjel után hagyj egy szóközt!

[link]

2022. szept. 14. 09:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem működik sajnos egyik sem
2022. szept. 15. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Az adott fájlon jobb klikk, társítás, majd a "másik alkalmazás választására" kattintva semmit se választasz, ezt nem jegyzi meg?

A keresőbe a "fájltípusok" szót beírva feljönnek kiterjesztésenként, ott se tudod megoldani?

2022. szept. 16. 06:46
 9/11 anonim ***** válasza:

#7-es érdekes, most teszteltem és nekem (#5-ös) működött, bár #6-os megoldását nem teszteltem, de ha hibát írt, az azért van, mert nem rendszergazdaként futtattad a parancssort.

Ha nem működött a megoldásom, akkor valami hibát is ki kellett írjon, valószínű a bat file üres volt és nem engedte így futtatni, ezért legyen valami tartalma pl:

echo %1

2022. szept. 16. 08:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Megoldottam: hozzárendeltem a .dat fájlhoz egy random programot, amit már nem használtam, aztán kitöröltem a programot, igy újból a fehér ikon jelent meg, tehát nincs semmi társítva hozzá
2022. szept. 18. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!