Excelben lehetséges hogy egy számsor (azonosító) beírásával kitöltsön egy egész sort?
Lényegében egy adatbázis lenne, előre ki lenne töltve minden egy táblázatban és én azt szeretném, ha beírom egy másik tábla A oszlopba az azonosító számot az alapján ő kitöltse az egész sort a meglevő tábláatból. HA,AZONOS és FKERES függvényeket használtam eddig de valami hibádzik mert sosem azt adja eredményül amit kérek, hanem mindíg mást.
Köszönöm a segítséget előre is.
Pedig az Fkerest erre találták ki. Arra figyelj, hogy a kijelölt tartomány megegyezzen mindenhol, az adatbázis első oszlopa legyen az azonosító, és az oszlop index változzon.
Pl.
Az “adatbázis” (Munka1 lapon A:C oszlop):
Azonosító; Név; Foglalkozás
28; Béla; Asztalos
32; András; Villanyszerelő
A függvények (Munka2 lapon):
A1: ide írod ugye az azonosítót, a 28-at vagy a 32-t.
B1: FKERES($A1;Munka1!$A:$C;2;HAMIS)
C1: FKERES($A1;Munka1!$A:$C;3;HAMIS)
Az Rendben van, az FKERES-sel nincs is gond szerintem. Az öszetett képlet írásnál lehet valami gebasz, ugyanis ha kitöltöm az azonosítót akkor vagy nem tölti ki a többi sort, vagy kitölti de nem azzal ami a másik tábla ugyanazon sorában szerepel hanem összekeveri.
pl.: 28; András; Villanyszerelő
32; Béla; Asztalos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!