Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » D meghajtó költöztetése új...

D meghajtó költöztetése új gépre, de mivel, és hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy régi gépem, ami jelenleg 1 TB-os másodlagos hdd-vel rendelkezik. Venni akarok egy új gépet, amiben már 2 TB-os lesz a HDD, a rendszernek meg egy 512-es SSD-t akarok, de az most nem számít, mert amúgy is friss windowst akarok, ez nem lényeg. A hangsúly most azon a 400 GB-nyi adaton van, ami a D: meghajtón (A HDD-n) van. Vannak rajta olyan dolgok, amiket nem akarom, hogy elvesszen (Vagy is nem fog elvészni, nyilván a HDD-t, és az SSD-t kiszedem a régi gépből eladás előtt), de azt akarom, hogy kéznél legyenek a cuccok. Mivel tudnám átrakni a régi gépről az új gépre a dolgaimat? Mind a 400 GB-nyi adatot? Ha külsőleg csatlakoztatom, és külső tárolóként lemásolom róla a dolgokat, akkor a Windows fájlkezelő nem fog cserben hagyni engem? Volt már rá példa, hogy egy pendrive-ra másoltam olyan 50 GB-nyi adatot, és a felénél kiírta, hogy "Hiba a fájl másolásakor, az eszköz nem válaszol, vagy nincs csatlakoztatva". Van valami megbízhatóbb, mint a Windows intéző, vagy szerintetek mit csináljak?
2022. aug. 25. 14:21
 1/7 A kérdező kommentje:
Windows 10, és windows 10 között zajlana a másolás.
2022. aug. 25. 14:23
 2/7 A kérdező kommentje:
És mindenképp másolni akarok, és nem áthelyezni, mert félek, hogy ha valami baj lenne (Nem tudom, áramszünet mondjuk), akkor legalább az eredeti fájlok ne sérüljenek.
2022. aug. 25. 14:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Meg azért jó az, ha a régi hdd-n rajta vannak még a dolgok.
2022. aug. 25. 14:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Én a helyedben simán vennék olyan 3-500 forintért egy sima rövid piros SATA kábelt, rádugnám a HDD-t az új gépemre, indítanék egy másolást róla mindent a másik gépre, aztán kiszedném belőle ha nem kell.

Azt nézd meg hány SATA kimenet van az alaplapodon. Annyi HDD-d / adattárolód lehet öszesen. Ha legalább 3 van nyert ügyed van.

2022. aug. 25. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja meg még az is fontos hogy a tápegységedből mennyi kimenet van, tehát rátudod-e dugni a HDD-t arra is. De így ennyi az egész.
2022. aug. 25. 14:38
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

ilyen sata 3 kábel kell. Mert a HDD-be 2 kábel megy ugye bele, egy ez, ami az alaplapba megy, egy pedig a tápegységből megy bele. Ha ezt a 2t meg tudod oldani, lehet maradandóan 3 TB területed is ha utólag nem veszed ki a régi HDD-t.

2022. aug. 25. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz végleg 3 TB szabad helyet, vagy nincs +1 szabad kimenet a tápegységedből vagy nincs +1 hely az alaplapodon +1 sata kábelnek, vagy csak nincs kedved várni vagy rendelgetni, jó megoldás lehet az is ha kicseréled a 2 TB-os HDD-t a gépedben az 1 TB-osra, onnan pedig olyan 200-300 GB-ot egyszerre átmásolsz az SSD-re, amennyi ráfér.

Ez után vissza cseréled a 2 TB-osra az 1 TB-osat, és rámásolod arra. Majd ezt megismétled, és kész is.

Nem tudom egyben ráférne-e az 1 TB-osról az SSD-re a cucc, mert 512 GB-os SSD sose pontosan annyi, ráadásul windows is foglal majd egy kis helyet, de hátha rámegy egyből mind.

2022. aug. 25. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!