Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Virtuális gép: aktivált...

Virtuális gép: aktivált Windows 10 Pro esetén több gépen is használható? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egy gépen ha létrehozok virtuális gépet és feltelepítem a Windows 10 Pro operációs rendszert és aktiválom, tudom használni ezt több gépen?

Tehát, a virtuális gép mappáját másolnám ahova kell, majd másik gépen is megnyitnám a WMVare segítségével virtuális gépként...

Itt az OEM vagy Retail aktiválás (virtuális gépen belül) lényeges?

Valakinek vannak erről tapasztalatai?

2022. jún. 12. 15:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Tőmondatos válaszokat adsz, szerintem ez a probléma.

:) Ez alapján meg mást mondtak.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..

2022. jún. 12. 15:48
 12/17 anonim ***** válasza:

Ne keverjük a szezont a fazonnal. License szerver szempontjából lényegtelen, hogy melyik gépen milyen VM megy. Tehát van 2 géped, mindegyiken 1-1 VM fut, ami kintről 4 gépnek látszódik, mert technikailag hogy virtuális, attól még az is gép.

Így, ha aktiválsz 1 kulcsot, onnantól máshol nem tudod. Persze, ha VM-en aktiválod, úgy csak azon a VM-en lesz aktív attül függetlenül hogy üzemel-e vagy sem, mert a központ annak a gépnek a tulajdonságait jegyzi meg, tehát ha törlöd a VM-et olyan, mint a bezúztál volna egy teljes komplett PC-t. Persze, míg a PC-t utaztathatod, úgy a VM-et is tudod futtatni másik gépen.

Fentiekért nem vállalok felelősséget, ha még se így van. :)

Meg amúgy is. VM-et mi a francnak aktiválni? Tegyél rá egy törtet és KSM-ezd le vagy mi az a franc. Oszt jónapot.

2022. jún. 12. 17:26
 13/17 A kérdező kommentje:

Egyszerű OEM vagy Retail kulcs se drága rá, ha "garantált hogy máshol is működik".

Egyébként nincs szándékomban értetlenkedni, nem szervert akarok futtatni, hanem jól beállítani mindent úgy ahogy számomra megfelelő és használni.

VM-mel az adatmentés is sokkal könnyebbé válna.

2022. jún. 12. 17:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Mondjuk igen, processzor meg alaplap-függő szóval logikus hogy máshol sajnos nem menne (vagy nem aktiválttá válna a zonnal..
2022. jún. 12. 18:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem értem a VM célját. Megcsinálod és? Mi a következő lépés? Azt akarod használni pernamensen? És a gazda OS-el mi lesz? Viccből fogja enni azt a 2GB RAM-ot alapjáraton?

Ha gazda OS egy vmilyen linux és vendég OS (VM-ként) egy Windows, azt megértem, ha Windows specifikus dolgokat használnál.

2022. jún. 12. 23:20
 16/17 A kérdező kommentje:
Lényeg hogy a többgépes használat nem menne. :(
2022. jún. 13. 04:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem működnie kell. Ha van egy diszkem, amire VmWare-ben telepítek egy VM-et és azt a diszket egy másik host-on egy másik VmWare alatt elindítom, az ugyanaz a gép lesz. Mintha fognám a PC-met és elvinném egy másik helyre (technikailag, nem jogilag...). Egyszerre két hardveren természetesen nem fog menni, de ugyanaz máshol ugyanaz marad, ha érted, mire gondolok :-)

Tehát nem megy (vagy legalább is nem biztos), ha az aktivált gépet több helyen tárolva hol itt, hol ott indítod el, de ha mindig ugyanazt viszed egyik host-ról a másikra, akkor működhet. Legálisnak így sem legális (az MS dedikált fizikai host-ra licencel), de műszakilag nem lesz vele bajod szerintem.

2022. jún. 14. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!