Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Imac 24 2021-re lehet windows...

Névtelenül nevű kérdése:

Imac 24 2021-re lehet windows programot telepíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most próbálgatom a mac-es létet, eddig nagyon tetszik.

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e MacOs Monterey-re, M1-es chippel szereltre windows programot telepíteni?

A wine nem megy ezen.

A CrossoverMac nem tartalmazza azt, amit szeretnék.

Én a Bigpoint-tól a Farmerama játékot szeretném telepíteni, de csak windows telepítő van hozzá egyelőre.

Van valakinek valami trükkje a tarsolyában? Köszönöm előre is. :)

2022. ápr. 11. 17:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2022. ápr. 11. 18:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Virtualbox nem megy AppleSilicon-on, és lehet, hogy nem is fog.

Más virtualizációs szoftverrel (Parallels, VmWare) csak ARM Windows-t virtualizálhatsz, arra meg ugyanúgy nem jó az x64-es telepítő.

Esetleg a Crossover vagy a PlayOnMac szoftverekkel tudsz kísérletezni (ezek sem natívan, hanem a Rosetta2-n futnak jelenleg, szóval gyors lehet, hogy nem lesz).

Van emulátor, amivel lehet arm-on x86-os VM-et csinálni, de egyrészt lassú, másrészt semmilyen DirectX/*GL támogatása nincs (jelenleg), így az nem játékokra való.

Szóval marad a webes játék, vagy a fent említett crossover próbálkozás.

2022. ápr. 12. 10:54
 3/3 A kérdező kommentje:
A Crossoverrel nekem nem sikerült. Nem értek hozzá de úgy láttam, hogy az csak a saját listáján levő appokat tudja.
2022. ápr. 12. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!