Kétmillió forint értékű kripto bányász géppel manapság mennyit lehet keresni?
Itt most nem arról van szó, hogy mennyit lehet vele keresni, hanem arról, hogy mikorra térül meg és akkor onnantól számolható a haszon.
Ahogy #1 és #2 leírták. Ha a konektorból üzemelteted, akkor kábé soha nem térül meg. Ha meg felhúzol 4-5 milláért napelemeket, akkor meg bele öregszel, mire hasznot termel(ha egyáltalán termel akkor még).
Nemrég olvastam, hogy Amerikában a bányász cégek leállított szénerőműveket vesznek és mellé építik a bányát.
apósoméknál ingyenes az áram, mert nagy napelem mániás és haverom mondta, hogy "hát akkor bányássz". Szóval utánaolvastam, megnéztem a hardwaret, van sok kalkulátor, de rájöttem, hogy nagyon nagy hozama nem lenne. Évek kellenek, hogy behozzam csak a kiadásomat, kivéve ha valami teljesen ismeretlenbe fektetek, abban a reményben, hogy 5 év múlva jó sokat ér. Szóval úgy voltam, hogy még ingyen árammal sem érné nagyon meg. Ha pár évvel ezelőtt csináltam volna, akkor még simán összejött volna pár Bitcoin, de most már... Plusz azt is nézd, hogy a Proof-of-Work rendszereket egyre jobban kezdik utálni és lekorlátozni, az is lehet, hogy 1-2 év és betiltják.
Szerintem nagyobb nyereségem lenne, ha fognám mondjuk azt a 2 milliót és olyanba fektetnék, aminek stabil az alapja és esélyes, hogy megduplázza magát. Sőt, lehet még akkor is jobban járnék, ha csak StableCoinba rakom és lekötöm 10% éves hozammal. Szerintem még akkor is jobban megéri, mint bányászni.
Amit még csinálhatsz, hogy megpróbálsz egy feltörekvő rendszerben Validator lenni. Azt is baromira nehéz, de ott is van hozam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!