Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ér véget "túl hamar" az...

Miért ér véget "túl hamar" az Excel táblázatom?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy Excel-sablonban (Office 365) kell dolgoznom, jó sok helyre lenne még szükségem, de a 65536. sor után csak egy nagy szürkeség van, nincsen több sor, holott a súgó szerint egymilliónál is több sort képes kezelni az Excel. Lejjebb is görgettem, de semmi, próbáltam sorokat is beszúrni, de úgy sem ment. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, nem szeretném két külön táblázatban tárolni azt, amit egyben kellene, és megköszönném, ha valaki tudna tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne még sorokat hozzáfabrikálni a táblázathoz (ha lehet). Nem vagyok számítógépes zseni, így kifogytam az ötletekből, és az okot sem értem, miért zárul le ilyen hirtelen a táblázat.

2022. jan. 26. 11:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az .xls formátum limitje a 65535. A sablon lehet azon alapul, próbáld meg elmenteni (másként) .xlsx-ként.
2022. jan. 26. 11:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, kipróbáltam, és úgy tűnik, hogy így már működni fog. Csak megzavart az, hogy a súgóban egymillió-akárhány sorról beszéltek... Mindegy, az a lényeg, hogy remélhetőleg jó lesz, még egyszer köszönöm, és én is küldtem egy zöld pipát. :)
2022. jan. 26. 12:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Valóban megoldás amit az #1 javasolt, de azért ha 65536 sorban nem férsz el, akkor én erősen elgondolkodnék, hogy biztos az excel-e a megfelelő program az adatok feldolgozásához.

Én azt szoktam javasolni mindenkinek, hogy ami nem fér el 40e sorban, ahhoz már nem excelt kellene használni. :)

(Akkor mit? Ez attól függ, hogy mit kell csinálni az adathalmazzal. Én pl kimutatást inkább adatbázisban csinálok, mert ott nem gond a 3-4 millió sor sem.)

2022. jan. 26. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!