Excelben hogy lehet ilyen táblázatot csinálni?
Kéne egy olyan sor, amiben az egyik oszlopban 3 sor, a másikban 4 sor van (a legelső oszlopban pedig 1). Eddig azt hittem, lehet olyat, hogy egy cellát felosztani pl 3 kisebbre, de ez nekem már nem sikerült, és elvileg nem is lehet: [link]
Van az excelnek még egy funkciója, de nekem most nem erre lenne szükségem: [link] hiszen én sorokba szeretném rendezni az adataimat.
Ilyen tudok csinálni, de ez nem valami esztétikus: [link]
Illetve úgy is meg lehetne oldani, hogy 12 sort ügyesen egyesítgetek... De tényleg ez az egyetlen módja? :c
Meg lehet csinálni!
Cellaegyesítéssel.
Csak azt kell figyelembe venni, hogy az egyik oszlop ugye 3 a másik meg 4 cellás, ezért kicsit trükközni kell.
Ebben a konkrét esetben egy 3 cella széles, 12 cella magas táblát vonalazz be, ez az alap.
Aztán az első oszlop 12 celláját egyesíted.
A második oszlopban csinálsz 3 db 4 magasságú cellát egyesítéssel és a harmadik oszlopban pedig 4 cellát, amik 3 cella magasak.
Pont úgy fog kinézni, mint ahogy rajzoltad.
A titok az, hogy az oszlopokban szereplő cellák számainak a legkisebb közös többszöröse méretű táblázattal kezdd.
#6-7
Köszi nektek, erre gondoltam én is, most már értem, miért kell így, csak azt hittem, van más módja is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!