Egy PC-n lévő excel fájlt lehet-e online szinkronizálni úgy,hogy adott esetben az okostelómon is el tudjam érni a fájlt,még hozzá mindig annak legutoljára módosított formájában?
Tehát van egy excel fájlom a gépen (Office 2007 amúgy),amit én vezetek is szépen.És én valami felhőbe fellőném,de a lényeg hogy nem akarom majd minden módosítás után újra fellőni oda,hanem csak egyszer,és aztán a felhőben elérhető úgymond másolat is mindig módosuljon úgy,ahogy az origi fájlt továbbra is módosítgatom PC-n.
Az egyébként nem lényeg hogy az okostelómon is tudjam módosítani a fájlt,azon mindig csak megtekinteni akarnám.
Megoldható ez?
Egyébként egy megoldást már majdnem találtam,a Google Táblázatokat.Az majdnem pont olyan mint egy "igazi" excel,csak az a baj hogy azért végül is mégse,mert a keresője sokkal fapadosabb mint a PC-s excelé,meg az is bosszant benne hogy minden egyes megnyitáskor a tetején nyílik meg,nem pedig ott ahol utoljára módosítottam (míg az PC-s excel ezt is tudja).Szóval ezért mégsem az igazi,és ezért gondoltam arra hogy inkább mégiscsak a PC-s excelemet módosítgatnám tovább.
Amúgy mivel a gugli nekem is a barátom,egy ilyet már találtam.Ez az lenne amit én szeretnék? [link]
Ja és talán mondanom sem kell,de persze ingyenes megoldás érdekel!
Ha Microsoft vonulaton mégy, akkor Windows 10-ben alapból van OneDrive alkalmazás. Belépsz az MS fiókodba, beállítod milyen mappákat szinkronizáljon a "felhőbe", telefonon meg megnyitod mondjuk az Office alkalmazással.
Ha Google vonulaton mégy, akkor letöltöd gépre a Google Drive alkalmazást, belépsz a google fiókodba, beállítod melyik mappát szinkronizálja a "felhőbe", telefonon meg megnyitod a Google Drive-ból.
"telefonon meg megnyitod mondjuk az Office alkalmazással."
Amihez annyi kell még hogy gondolom le kell töltenem a Google Áruházból a Onedrive-ot a telóra is igaz?
Nem kell telefonon több alkalmazást letöltened. Androidon legalábbis egész biztos, hogy bele van építve a OneDrive funkcionalitása is az Office alkalmazásba.
Igen, számítógépen az lesz a legegyszerűbb, ha áthelyezed a fájlt a OneDrive mappába.
Hmm, ilyen bonyolultan fogalmaztam volna?
Az Office alkalmazás nem csak a telefonodon lévő fájlokat tudja mutatni, hanem azokat is amik a OneDrive fiókodban vannak, sőt más felhős tárhelyeken lévő fájlokat is. Ennek nyilván feltétele, hogy a programon belül be kell jelentkezned az adott felhős tárhelyre. Felül a mappa ikon lesz a barátod, utána meg a kezdőlap, mert kilistázza a legutóbb megnyitott fájljaidat.
Töltsd le, próbáld ki, nézz YouTube videót róla, ha nem egyértelmű, hogy mit kell nyomni.
"nézz YouTube videót róla, ha nem egyértelmű, hogy mit kell nyomni."
Jajj kérlek csak ezt ne,nyilván ha találtam volna róla akkor nem lennék itt.
Egyébként hidd el,alakul ez.OK,tehát Onedrive-ot nem kell a telóra telepítenem.De valamilyen Office-t azért csak ugye?Ha igen,ebből a listából te konkrétan melyiket ajánlanád? [link]
Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint és mások
Csak ezt. Ebbe bele van építve minden lényeges dolog. Tudod vele szerkeszteni is a fájlokat.
Köszi,sikerült.
Még egy valami,hátha erre is tudod a választ: azt amúgy hogy lehetne beállítani az androidos Officeban,hogy ott én csak megnyitni tudjam a fájlokat,de szerkeszteni nem?
1x feldobta tippként de én hülye a nagy kapkodásban kinyomtam :-( És azért jönne jól,mert amilyen kicsi egy telefon kijelzője annyira könnyű feleslegesen belepiszkálni a fájlba még akkor is,ha csak navigálni ill. lapozni akarnék rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!