Egy 15 éves CD fáljait hogyan tudom átmenteni
pendrive-ra?
Figyelt kérdés
Windows 10 nem látja
2022. jan. 23. 17:31
1/10 anonim válasza:
Akkor sehogy.
2022. jan. 23. 17:41
2/10 anonim válasza:
Lehet, az olvasóval van gond, próbáld meg másik gépen
Vagy hibás a CD, ebben az esetben nincs mit tenni
2022. jan. 23. 17:41
3/10 anonim válasza:
Valahogy próbáld meg több olvasóval.Nekem előfordult,hogy
valamelyik látta. Ha eltűnt a cd-ről az adat, akkor vége,
ilyennel is volt már dolgom.
2022. jan. 23. 17:46
4/10 anonim válasza:
Az írható CD idővel elveszíti tartalmát. Változó hogy mikor, van ami 5 év múlva már olvashatatlan, van olyanom ami 20 éves és semmi baja. A Kürtnél tehetsz egy próbát, de nem lesz olcsó.
2022. jan. 23. 17:50
5/10 P.O.C. válasza:
Az nem az operációs rendszer hibába, ugyan azzal a meghajtóval más op.rendszer alatt se menne. Nekem is volt egy nagyon régi CD -m. A DVD íróim nem látták, majd végül egy huszon pár éves sima Sony CD olvasóval sikerült beolvastatnom.
Igen, ilyen célból nem árt megtartani egy ősrégi gépet. Nekem pl. arról is volt tapasztalatom, hogy védett másolásvédett dvd-t sikerült másolnom. Laptopról nem engedte, az új dvd-t másolni, de egy régi géppel, dvd leolvasóval simán. Csak kellett egy usb2-es portkártya is hozzá, mert az alaplapon lévő sima usb iszonyat lassú volt. :D
A DVD felülete teljesen tiszta? sértetlen?
2022. jan. 23. 19:13
8/10 anonim válasza:
Nem látja az adatokat a lemezen vagy nem látja/érzékeli magát a lemezt se hogy az ovlasóban van? Mert utóbbi esetén vagy olyan formátumba lett írva, amit nem ismer a Win10 (ami nem valószínű) vagy hibás a lemez.
2022. jan. 24. 08:30
9/10 A kérdező kommentje:
Nem tűnt el az adat. Ha felbootolok a CDről a rajta lévő DOS-ban simán tudom olvasni az adatokat. De a DOS nem tud írni a Windows 10-zel megformázott meghajtóra
2022. jan. 24. 08:53
10/10 P.O.C. válasza:
Akkor ne DOS -al csináld. Lehet egy Linux Live rendszer is látni fogja CD -t. És az tud írni a NTFS meghajtót is.
Vagy ha csak a DOS látja, akkor rakj bele egy másik vinyót sima FAT -ra formázva. Arra már le tudod menteni DOS alól, és a Windows 10 is kezeli.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!