Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Microsoft Onedrive, legfontosa...

Microsoft Onedrive, legfontosabb dokumentumaimat szabad ide szinkronizálni vagy okozhat adatvesztést az állandó változás?

Figyelt kérdés
Jártam már úgy a googledrive szolgáltatásával hogy valami nemstimmelt és leszinkronizálta az üres felhőt a gépemre törölve a dolgaimat...
2022. jan. 7. 12:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha fontos, nem egy példányban van van meg, hogy helyre lehessen állítani. Ennek figyelembevételével bármi amit fontosnak találsz, és nincs belőle másolatod, minél előbb kezdd el a biztonsági mentést egy másik adathordozóra, ne akkor döbbenj rá a hiányára, amikor elvesztetted őket.

Utána pedig már szabadon szórakozhatsz a felhővel. Ezek a különbséget szokták szinkronizálni, azaz ami az egyik helyen nincs meg, a másikra is le/feltöltik, majd ha az egyiken törölsz, a másik helyről is törli.

2022. jan. 7. 13:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Épp ez az, felhőben elérhetetlen vagy eltűnik erre törli a gépemről is... ettől tartok mert már jártam így.
2022. jan. 8. 00:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Én a következőképpen csinálom, és így a felhő is egy biztonsági másolat, nem pedig csak szinkronizált másolat: a fontos dolgokról van egy hely offline verzió, és egy másik mappában egy Onedrive online szinkronizációs verzió is. Ennek egy hátránya van, hogy minden duplán van meg (kétszer foglal helyet) és menedzselni kell a mappákat, ellenőrizni hogy mindkét helyen minden kétszer van-e meg. Viszont az előnye az, hogy ha esetleg valami történik az online másolattal, azt helyreállítod az offline-ból. Ha pedig valami az offline verzióval is történne, akkor azt helyre lehet állítani egy másik adathordozón lévő szintén offline másolatból.

Csak így tudod megoldani a fontos dolgok helyreállíthatóságát, ha sok helyen sok példányban van meg.

2022. jan. 8. 08:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!