Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » UEFI Linux Minten nem indul a...

UEFI Linux Minten nem indul a virtualbox.Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Nem UEFI-s gépen megy.Új virttuális meghajtó létrehozva utána indítás , majd hiba.
febr. 5. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Mi a hibaüzenet?
febr. 6. 09:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Kernel driver not installed (rc=-1908)

The VirtualBox Linux kernel driver is either not loaded or not set up correctly. Please reinstall virtualbox-dkms package and load the kernel module by executing

'modprobe vboxdrv'

as root.

If your system has EFI Secure Boot enabled you may also need to sign the kernel modules (vboxdrv, vboxnetflt, vboxnetadp, vboxpci) before you can load them. Please see your Linux system's documentation for more information.

where: suplibOsInit what: 3 VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED (-1908) - The support driver is not installed. On linux, open returned ENOENT.

febr. 6. 12:41
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Azt írja, hogy fel kell telepíteni a virtualbox-dkms nevű csomagot

Mint alatt tippre ez a parancs hozzá:

sudo apt instalal virtualbox-dkms

(Majd egy reboot, vagy

sudo modprobe vboxdrv

parancs futtatása)

De lehet, hogy megtalálod a grafikus csomagkezelővel is.

Secure Boot be van kapcsolva?

febr. 6. 12:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Be van.
febr. 6. 12:59
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

Az lehet nem tetszik akkor a kernelnek, mert ugye "tainted" lesz attól, ha a virtualbox modulokat betölti (ha nincsenek aláírva). Azt sajnos nem tudom, hogy ezt hogy lehet megoldani, fentebb azt írja, hogy alá kell írni, de még nem csináltam ilyet. Ideiglenes megoldás lehet, hogy kikapcsolod a Secure Bootot

Ha nem ragaszkodsz a VirtualBoxhoz, akkor helyette a virt-manager-t tudom ajánlani, az a KVM-et használja, ami a kernel beépített dolga, tehát ott a Secure Boot nem zavar be (én ezt használom egyébként)

febr. 6. 13:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Kikapcsoltam a Secure Boot-ot.Így működik.Köszi szépen.
febr. 6. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!