Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen Linux lenne nekem jó...

Milyen Linux lenne nekem jó egy ilyen laptopra?

Figyelt kérdés

Gép típusa HP probook 6450b

Cpu: i5 540m

Ram: 4gb ddr3

Vga intel hd graphics

Ssd: 120 GB kingston

Filmnézésre, internetezés, torrent letöltésre használom.

Szeretnék Windows ról áttérni Linuxra de fogalmam sincsen hogy nekem melyik lenne jó erre a gépre. Az nem segít hogy próbáljam ki, mert nem tudom hogy azért rossz e vagy nem tetszik valami mert a Linux nem tetszik vagy azért mert rosszat telepítettem.

Tehát ezekre az alap dolgokra melyik lenne optimális, gyors erre a gépre? Ha nektek lenne egy ilyen és erre akarnátok használni?

Válaszokat előre is köszönöm.

2021. nov. 7. 02:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Csak kivancsisag mi az amit szeretnél eger nyomtatással megoldani és nem tudsz ?
2021. nov. 7. 14:11
 12/24 Alain Delon ***** válasza:
Ja, gépelés! Annyit mindenképpen kell, hogy szoftvert csak root joggal lehet telepíteni a disztrók nagy részén. Ez egy védelmi funkció, hogy minden jött-ment ember vagy szoftver ne tudjon hozzáférni a rendszerállományokhoz, ami a Windowson lehetséges.
2021. nov. 7. 14:13
 13/24 anonim ***** válasza:

na ettől függetlenül mondok egyet. van benne bug, de szépek a szinei, alapvetően windows feeling is megvan, így talán jó lesz.

Ubuntu mate

Előny: szines, ugyanugy kiscrollozza az ablakokat, nagyon hasonlít a windowsra, még robosztusságban is.

HA elakadsz mégis, google: ubuntu ............

a pontok helyére a problémád és ezer megoldás lesz.

de amit akarsz tudja, alapból

a file kezelőjében van egy bug, de talán nem fog feltűnni.

Még szerintem itt valaki ajánljon egy másikat, azt kettőt megnézni nem nagy feladat.

2021. nov. 7. 14:27
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszi honnan töltsem le?

Még annyi hogy most van rajta egy Windows 10. Fél lehet úgy tenni hogy a bootolásnál a 10mp számoljon hogy melyiket indítsa el. Ja am ez a Windows uefi módban van telepítve.

2021. nov. 7. 14:31
 15/24 anonim ***** válasza:

A mate-t biztosan tudod a win mellé raknk. Emellett még a Mint ami szerintem nagyon jó talán jobban személyre is szabhato, bár szerintem a Mate elég.

A Google rakeresel és letöltod.

2021. nov. 7. 14:35
 16/24 anonim ***** válasza:

hogy ne kelljen a googleba gepelned itt van, ezt így még nem használtam, de Linux mint mate desktoppal.

A mint kezdoknek jobb a mate desktop nagyon windowsos erzest ad, és mások is így gondolták hogy keverni kellene:

[link]

talán ezt próbálnám meg.. De igy nem vagyok járatos benne mert 99 szádalékban én gépelek mert az gyorsabb.

2021. nov. 7. 14:43
 17/24 Alain Delon ***** válasza:

Akkor én is ajánlok valamit. Ez egy openSUSE alapú rendszer. Több UI-val kipróbálhatod live-ban. A lentebb lévő "rolling" verziók a legfrissebb csomagokat tartalmazzák, annyi a különbség a fentebb lévő "static" verziókhoz képest. [link]

Ez meg az openSUSE, ami alapján készül ez a rendszer: [link]

2021. nov. 7. 15:14
 18/24 anonim ***** válasza:
A manjaro is elég kezdőbarát. A linux mint is, a linux lite is. Egyedül az ubuntu az, amit nem ajánlok.
2021. nov. 8. 13:26
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat szerintem akkor manjarot töltök majd le. Ennek a gyári böngészője támogatja a flash t?

Mert most jutott eszembe hogy Windows on a Chrome az már nem. És halottam hogy valahogy valamilyen böngészővel ami sokszor régebbi ki lehet ügyeskedni, de a Linux talán pont egy ilyen problémára fog egyszerűbb megoldást nyújtani.

2021. nov. 8. 14:18
 20/24 A kérdező kommentje:
Igen van néhány oldal amit szeretnék újra használni. De már egy ideje nem működnek Chrome és Windows alól.
2021. nov. 8. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!