Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Minetest telepítés??

Minetest telepítés??

Figyelt kérdés
Hogyan lehet telepíteni a Minetest-et??? Mert a .zip-be csak filr-ok vannak.

2021. nov. 6. 13:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell telepíteni, kibontod a zip-et valahova, és a bin\minetest.exe-vel indíthatod.
2021. nov. 6. 15:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Jaaaa. Köszi a választ!
2021. nov. 7. 10:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Most építem a szerverem. Van szintlépés fegyverek stb, ha van kedved, nézz be. Egy állandóan fenntartott szerver lesz, és csak ez az egy magyar van sajnos.
2021. dec. 11. 13:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

IP?

2021. dec. 11. 13:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A szerver már készülőben, de sajnos még csak dinamikus IP-m van, és nem nagyon értem, hogy működik. Valami olyasmit olvastam, hogy ez egy biztonsági feature, és DHCP-nek hívják, a wifi router beállításaiban ki lehet kapcsolni. én meg is tettem, és elment a netem. Manjarot használtam és sajnos csak windowsos leírások vannak a neten, de próbálkozni fogok, és amint szerzek egy állandó IP-t, leírom, mert így felesleges.
2021. dec. 11. 14:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A DHCP arra való, hogy _belső hálózati_ IP címet osszon az eszközöknek (gépek, telefonok, stb.). Ha ezt kikapcsolod, persze, hogy nem lesz neted, mert nem kapsz IP-t. A routered kap a szolgáltatótól egy _külső_ hálózati címet, de te a routert már nem éred el.

Állandó, azaz fix (statikus) IP-t nem nagyon fogsz tudni szerezni, ha csak nem akarsz plusz havi 3-4 ezret fizetni a szolgáltatódnak (és még így sem biztos, hogy fog adni). Ami neked kell, az a dinamikus DNS. Ezzel tudsz magadnak regisztrálni egy hostnevet valamelyik dyndns szolgáltató domainja alá (mondjuk xxx.noip.com), a gépednek (vagy a routerednek) pedig annyi a feladata, hogy IP változás esetén értesítse ezt a dyndns szolgáltatót, hogy megváltozott az IP címed, és elküldje neki az újat.

Hogy te hogyan oldod meg, hogy az IP-d elküldd a szolgáltatónak, arra több mód van. Én pl. az ipdns.hu szolgáltatót használom (de úgy látom, nálunk most nem lehet regisztrálni), OpenWRT-s routerem van, telepítettem a ddns-scripts, ddns-scripts_nsupdate, luci-app-ddns csomagokat, és felvettem a ddns providerek közé az ipdns.hu-t, így:

[link]

Egyes dyndns szolgáltatók biztosítanak kliensprogramot, ami adott időközönként frissíti az IP-t, de ezek általában Windowsos programok. Manjaro alatt szerintem a ddclient nevű program lesz a barátod. Ez egy rakat dyndns szolgáltatót támogat ( [link] ), választasz egyet közülük (akár a DynDNS.com-ot, akár a Noip-t, akár a Freemyip-t... amelyik neked szimpatikus), regisztrálsz magadnak egy aldomaint, belövöd a ddclient konfigját és onnantól fogva, ha mindent jól csinálsz, a választott aldomainon keresztül el fogod tudni érni a géped.

Ja, ha NAT mögött vagy, akkor meg kell kérni az internetszolgáltatót, hogy legyen olyan kedves, vegyen ki téged.

2021. dec. 11. 15:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
1000, hogy sikerülni fog, akármilyen bonyolult is. Köszönöm a választ, nem adom fel. :)
2021. dec. 11. 16:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én most vettem egy domain nevet. 0 forint folt, teljesen ingyenes.Szóval azt most elvileg használhatom a minetestre, nem?
2021. dec. 11. 16:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ide a további DNS kiszolgálókhoz, nem?

2021. dec. 11. 16:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg ide?:

[link]

A default domainhez.

2021. dec. 11. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!