Egyszer telepíthető programot hogyan másolhatom/duplázhatom meg? CD-n van 🆘
Sehol nem írja, hogy 1 darab gépre és egyszer telepíthető csak. A licenc arra jogosít fel, hogy 1 darab telepítés legyen egyszerre használható. Azaz ha letörlöd, újratelepíted és ismét aktiválod, akkor ugyanúgy csak 1 darab példány lesz használatban.
Kérdés előtt vagy inkább helyett, olvasd el és értelmezd mit írnak neked, mert többször és többféleképpen leírták már ugyanazt.
#20 Ennek elmagyarázhatnád a technikai hátterét, mert nem igazán értem, hogyan működhetne ez. Egy csak olvasható (CD-R) lemez esetén folytatólagosan írható ha nincs lezárva, de törlés/újraírás nem lehetséges.
Továbbá ez egy gyári szoftver lemez, ergó BIZTOSAN le van zárva.
A CD-R nem azt jelenti hogy "csak olvasható" hanem azt hogy egyszer írható..!
De próbáld ki. Én a DVD+R et ajánlom.
Még egy kis szoftvercég is ki tud adni DVD+R en szoftvereket.. :)
Én értem, hogy mit jelent az egyszer írható. Csak az nem tiszta nekem, hogy "Pontosabban a filekezelőből eltünhet" részt hogy érted. Tehát egy CSAK 1x írható lemezről, hogyan tud törlődni bármi is.
"De próbáld ki."
Ez picit problémás mert nincs windows-os gépem, de még optikai meghajtó is csak az asztaliban van. De évekig írtam különböző lemezeket (még DVD+R DL-t is) de ilyennel még soha nem találkoztam, hogy egy felírt adat "törlődik" :)
Régen CDFS vagy ISO9660 szabvány szerint írták a lemezeket. Win7 óta az UDF szabvány szerint. (Persze a régi íróprogramok a régi módszer szerint írnak).
Linux is ismeri az UDF-et, de azt nem tudom hogy ott ez benne van-e a kernelben vagy installálni kell mint az ntfs3g-t.
Ugyanúgy kell formázni a DVD-t is mint bármelyik lemezt. Az egyszer írható lemezek is sokszor írhatók, de a hely nem szabadul fel rajtuk mint -RW esetén így előbb-utóbb betelnek.
Olvass utána mi az Universal Disk Format.
Egy 3 fős szoftvercég jellemzően nem engedheti meg magának hogy ipari préselt DVD-t gyártasson a várható 90 vevőnek.. És netes aktiválószervert se éri meg fenntartani évtizedekre.
Valami olcsóbb megoldás kell oda.
Persze egy mamutcégnek nincsenek ilyen problémái.
"Az egyszer írható lemezek is sokszor írhatók..."
Az egyszer írhatóság nem az alkalmat jelenti, hogy ha csütörtökön írtad akkor pénteken már nem írhatod.
Azt jelenti, hogy a lemeznek az a területe (fizikai része) amire már egyszer írtak oda írni már nem lehet többször.
Az hogy magát a lemezt több alkalommal írhatod az nem azt jelenti hogy a már írt lemezfelületet írhatod újra. De erre utaltál is azzal hogy megtelik.
#29 Ezt annak magyarázd aki ezt írta és nem érti a dolgot:
"filekezelőből eltünhet részt hogy érted. Tehát egy CSAK 1x írható lemezről, hogyan tud törlődni bármi is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!