Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik MS Office-t ajánlanátok?

Melyik MS Office-t ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Szevasztok , melyik MS Office-t ajánlanátok Windows 10 re? Olyanra gondolok amelyik nem olyan régi és viszonylag jó. Az Officet megllehet vásárolni egyszeri alkalommal és örökre meglesz a gépen?

2021. nov. 2. 13:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
22%
Egyiket se.
2021. nov. 2. 13:25
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Ingyenes alternatívák:

FreeOffice [link]

LibreOffice [link]

2021. nov. 2. 13:30
 3/19 A kérdező kommentje:
Es a FreeOffice és LibreOffice jobb mint az MS Office?
2021. nov. 2. 13:37
 4/19 A kérdező kommentje:
Otthoni munkára kellene az Office
2021. nov. 2. 13:38
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

hát ha munkára kell, akkor esetleg az office online vagy mi (webes office, ingyen, microsoft fiók kell hozzá)

vagy hardveraprón veszel hozzá olcsón kulcsot

2021. nov. 2. 13:44
 6/19 anonim ***** válasza:

"Es a FreeOffice és LibreOffice jobb mint az MS Office?"

Mindkettő full kompatibilis az MSOffice-al, de ingyenes. Otthonra tökéletes.

2021. nov. 2. 13:55
 7/19 A kérdező kommentje:
De nem az volt a kérdés , hogy mit ajánlanátok MS Office helyett , hanem inkább olvassátok el mégegyszer
2021. nov. 2. 15:01
 8/19 anonim ***** válasza:

Párszáz forintért eBayen akár hozzádvágnak egy Office 365 kulcsot. Nem teljesen értem a kérdést, miért használnál régebbit, ha van újabb?

Sőt, van Office online, otthoni alap munkákra az is tökéletes, ahhoz meg elég csak egy Microsoft fiók.

2021. nov. 2. 15:11
 9/19 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp MS Office, akkor már O365. De jók lehetnek az ingyen alternatívák is.
2021. nov. 2. 15:13
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"Es a FreeOffice és LibreOffice jobb mint az MS Office?"

A "jobb" egy meglehetősen szubjektív jellemző.

Én amikor még Windowst használtam, akkor is OpenOffice-t (a LibreOffice elődje) használtam, Linuxon meg egyértelmű, hogy azt. Túl azon, hogy ingyenes, saját tapasztalataim alapján stabilabb is, és jóval kevesebb hibát tartalmaz.

Csak egyetlen példa: múltkor a munkahelyemen körlevelet kellett készítenem, amiben az egyik mező dátum volt. Na, a kész dokumentumban a dátum gyönyörűen amerikai formátumban díszelgett, ami azért elég ciki. Próbáltam megoldást keresni, de a MS hivatalos oldalán javasolt módszer sem működött. Maradt az, hogy függvényekkel átalakítottam a dátumot az Excel-táblában szöveggé, és úgy futtattam le a körlevélegyesítést. Így már működött.

A következő ilyen feladatnál eleve LibreOffice-t használtam (akkor már a saját gépemnél dolgoztam, az első alkalommal sürgős feladat volt, és a főnök gépén csináltam, ahol nem volt Libre), elsőre minden működött rendesen.

Ez csak egy példa volt, de tudnék még jópárat mondani.

De ha neked feltétlenül Microsoft Office kell, akkor gyanítom, hogy neked elég a Home verzió, ami kb. 30 ezer forint körül van. Ha a Professional kell, akkor íme egy remek ajánlat: [link]

Persze, "használt" kulcsokat az EU-ban legálisan lehet beszerezni, így ennél jóval olcsóbban, akár 10 ezer alatt is hozzájuthatsz, ha szerencséd van.

"és örökre meglesz a gépen?"

Azon a gépen, amelyikre eredetileg telepítetted, igen. De más gépre már nem viheted át, akkor sem, ha az eredeti géped tönkremegy.

Hogy mikori változatot használd? Nekem őszintén szólva a 2010-es volt az utolsó, ami még tetszett (bár az is tele volt hibákkal), a 2013-astól kezdve már sok újat nem tudnak mutatni, cserébe kapunk némi kompatibilitási problémát (főleg ha netán Accessben akarnál dátumokkal dolgozni), illetve az erőforrásigénye nem kicsi.

Egyébként: igen, létezik havidíjas változat is, ezt Office 365 néven találod meg.

2021. nov. 2. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!