Ez jó progi lehet védelemhez?
2-es vagyok
Ui: Inkább azért ájánlom ezt a kettőt egyébként, mivel sokkal felhasználóbarátabb.
De persze ha értesz hozzá, mehet a ClamAv is.
Az általad említett víruskeresőnek régen (amikor én ismertem) nem volt valami nagy adatbázisa, valamint akkor még csak olyan opciója volt, hogy egyszeregyszer lefutott, vagy lefuttathattad, rezidens komponense nem volt.
Szerintem amit a többiek ajánlanak, megbízhatóbbak, de a fő, hogy kétes hivatkozásokra ne kattints, se megbízhatatlan e-mail mellékletekre, bizonytalan forrásból programokat ne telepíts és lehet akkor a Defender vagy hasonló is jó lesz.
A ClamAV elsődlegesen Unix(-szerű) rendszerekhez tervezték, azért hogy az ezeken a rendszereken alapuló, Windowsos klienseket kiszolgáló szerverek ne fertőzhessék meg a felhasználók gépeit.
Mivel egy egy ingyenes, nyílt forrású magánprojektből nőtte ki magát, illetve nincs akkora tapasztalata, víruselemző gárdája, pénze, mint az 1980-as/1990-es években alapult, nagynevű víruskeresők - Avast, Avira, Eset, Kaspersky, Symantec, Norton,... - gyártóinak, így kevésbé hatékony, egyfajta ingyenes "segédvédelmet" nyújt a vállalati hálózatokban - kliensvédelemre vannak hatékonyabb megoldások (igen, még a Windows beépített Defenderje is megfelelőbb lehet erre a célra).
#4 Azért mert nekem akárhányszor húzom újra a rendszert;- törlöm a frissítéseket kipróbálom működik e;- majd megint frissítéséről frissítésre ez megy már 80adjára azért nem jó a defender, mellesleg olyanokat is letolt amit nem kéne (lásd: Firefox, VLC, Visual Stúdió code) és olyanokat enged amit nem kéne.
#5 én nem kattintson semmi ilyesmire, céges gépem van ott a többi kolléga kattintgat és amiatt lesz kuka a hálózat(kapcsolókkal együtt) mert azt hiszik a cégünk egy digitális játszótér (net szükséges nekik mert néhány alkalmazástípus telepítése (ahány dolgozó annyi szoftver) szükséges.
MINDENKINEK: Valami jó ingyenes vírusvédelmi szoftver van hogy ne keljen hetente mászkálni a telepítőkkel és laptopokkal.
#7: A Windows 10 Defendere nem tölt le semmit. Automatikusan jár a Windows 10-hez. A "Firefox, VLC, Visual Stúdió code"-ot a felhasználó tölti le.
"a többi kolléga kattintgat és amiatt lesz kuka a hálózat(kapcsolókkal együtt)"
Akkor vegyetek fel egy normális rendszergazdát, aki kialakít egy rendes rendszert/hálózathasználati szabályzatot - például olyat, aminél egy tartományvezérlő szabályozza a gépekhez való hozzáférést (ki mihez férhet hozzá, ki mit telepíthet), egy rendes központi fájlszerver (elszeparált felhasználókkal, verziókezelő fájlrendszerrel, automatizált biztonsági mentéssel) tárolja a fontos adatokat, stb...
A Defendert nem kell letölteni és telepíteni (alapból ott van beépítve a rendszerben), ezáltal nem is tölt le és telepít semmit - az aktuális adatbázison kívűl - különösen nem konkurens böngészőt és médialejátszó szoftvert.
Ha ilyen problémák vannak, akkor azt más csinálja. Milyen forrásból, milyen rendszer az, ami minden telepítés után ilyent csinál? (winver)
Miért kell törölni a frissítéseket?
Miért nem a rendszergazdához fordulsz segítségért, ha rendszeresen ugyanazok a problémák fordulnak elő?
Állíts be korlátozott fiókot nekik vagy nem tudom, hogy semmit se telepítsenek.
Automatikusan a Windows nem tölt le progikat, amúgy amit leírtál, VLC stb ezekkel nem hiszem hogy gond lenne.
Készíts ghost-ot a rendszerekről, valami image backup programmal.
Alakítsatok ki szabályokat, mindenhol a rendszergazda jelszavát csak az ismerje akinek kell, használják korlátozott fiókkal a gépet, az alkalmazást meg állítsátok be hogy menjen úgy is és kész, telepíteni ne tudjanak semmit, UAC prompt se jöjjön fel nekik, hanem jelszó kelljen hozzá.
Itt nem a víruskeresőkkel, hanem a felhasználókkal van a probléma, ezt - ha kattintgatás meg telepítgetés van - semmilyen víruskereső se fogja megoldani csak a jogok korlátozása és ha semmit se tudnak telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!