Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ez pc jó vétel lenne ha 2k...

Ez pc jó vétel lenne ha 2k gaming a cél?

Figyelt kérdés
[link]

2021. okt. 2. 13:41
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"ha lehet semmiféleképpen sem vegyél nagyobbat mint amit támogat, MHz és a késleltetés ami együtt számít."

Akkor én most dobjam ki a 3600CL16-os készletemet és vegyek egy 3200-as kitet mert a processzorom csak 3200MHz-ig támogatja a memória natív órajelét? Ki kellene kapcsolnom az XMP-t? Mindenki más a világban aki így használja az azonnal áljon vissza és dobja el az ingyen teljesítményt?

Az i7-10700F 2933MHz-es RAMokat kezel natívan a B460-al lapokban. A legolcsóbb 2x8GB 2933@CL16 kit az árukeresőn 34 740Ft.

A legolcsóbb 2x8GB 3600@CL16 kit jelenleg az Adata XPG 30 190Ft! Olcsóbb 4000-rel a gyorsabb RAM. :D

Ha csúcs szuper TUF GAMING 460 Plus 32 000-res árát megdobod a 4000Ftnyi különbözettel akkor tudsz venni B560-as lapot amiben már van lehetőség az XMP használatára és akár a 10700F-et is lehet hajtani 3600-as vagy attól is gyorsabb ramokkal.

De, ha alaposabban belekukkantunk az időzítés/sebesség táblázatba akkor kiderül, hogy még a 3600@CL17 sőt a 3600@CL18 is gyorsabb, mint a 2933@CL16.

6000-rel olcsóbb a 3600CL17, mint a processzorhoz "szükséges" memória:

[link]

A CL18 meg:

[link]

Szóval maradhatunk annyiban, hogy ez a konfig nem más mint a túlárazottan kiárult raktárkészlet, értelmetlen megvenni.

2021. okt. 3. 13:01
 12/32 A kérdező kommentje:
11. Akkor milyen kofigot ajánlasz az oldalról? én mindenképen egybe venném nem értek a pc alkatrészekhez....
2021. okt. 3. 13:14
 13/32 A kérdező kommentje:
*konfigot
2021. okt. 3. 13:14
 14/32 anonim ***** válasza:

Ezek közül én egyiket sem. Megnéztem egy picit drágább Ryzenes konfigot: ratyi B450-es lap, 3200-as RAM, PCIE 3.0 SSD ( bár ez még elmegy)...

Fél millióért olyan konifigok vannak, hogy a szemem felakad, i5-10400F.. :D

Ezeknél sokkal korrektebb cuccokat lehet összerakni ennyiből, akár valamelyik helyi szémgépes boltban is összerakják neked ingyen, de ezekért szerintem ne adj pénzt.

Kiírsz egy kérdést, hogy mennyi a kereted és milyne gépet szeretnél és fogsz rá kapni egy rakás választ és mind jobb konfig lesz, mint a kérdésben szereplő.

2021. okt. 3. 13:22
 15/32 A kérdező kommentje:
14. Akkor melyik webshopban kaphatók korrekt egybe pck?
2021. okt. 3. 16:25
 16/32 Kérdező95 ***** válasza:
57%

Figyelj te egy nagyon okos embernek látszol, akkor most már a kérdésére válaszul, ha már szerinted nem egy jó ajánlat 2K gamingre, a gép ára 434ezer Forint

Állíts neki össze ebből a keretből egy olyan konfigot ami ennél jobb

3060 vga legyen benne lehet a legolcsóbb 1 ventis is, 16 GB memória legyen benne, egyedül nvme-t ne számold bele mert az itt sem volt megadva a táp is legalább 550W legyen mint itt

Ha árukeresőről linkeled be őket az lenne a legszuperebb, mert akkor a kérdező is látná melyiket ajánlod! Ryzen vagy Intel, mindegy, csak ezzel megegyező vagy erősebb konfig legyen!

2021. okt. 3. 16:32
 17/32 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Szerintem nincs korrekt egybe PC. Az előreépített PC-k mind azonos üzleti modellen alapulnak - leszámítva a high-end gaming gépeket, amik 7 jegyűek.

#16: ott van a #8-as válaszban, hogy mik azok a linkben szereplőnél olcsóbb hardverek amikor JOBBAK a játékra :)

2021. okt. 3. 16:42
 18/32 Kérdező95 ***** válasza:
Nem érted, vagy nem akarod érteni? Tegyük fel hogy amit írtál a legolcsóbb processzort választja ami az i5-10400F, a legolcsóbb 3060 kártyát, a legolcsóbb ramot amiket felsoroltál, a legolcsóbb 2tb hdd-t és a többi termékből is a legolcsóbbat, jelenleg a b460as tuf lap maradjon, akkor sem jön ki 434.000 Forint alatt és tényleg mindenből a legolcsóbbat vette, csak a procin spórolt "40.000-t" amit írtál
2021. okt. 3. 16:51
 19/32 anonim ***** válasza:

De értem, viszon te nem érted. A beragadt 1,5-2 éves készletet szórják így ki, amiknek az árának egy részét ők már leírják. Te ragaszkodsz a TUF B460-hoz, ők is azt rakják bele mert már eladhatatlan. Hiába 32 000 az árukeresőn, az új termék piaci értéke 0 mert a kutya nem ad érte pénzt. Tök szép, hogy kapsz 435 000 egy konfigot ami darabonként az árukeresőn összerakva drágább, de attól ez még nem ér ennyit.

Ugyanezt a módit már láttuk nem túl rég az amerikai piacon, ahol mindenféle bundle keretében árulták a videókártyát, vagy a SI-ök építettek hasonló gépeket a raktáron ragadt alkatrészekből és ők is miért tudták megtenni? Mert a videókártya kiskereskedelmi árak az egekben, viszont ha jó helyről szerzed be akkor a kisker árrés brutálnagy.

A legolcsóbb -nem leggyagibb- RTX3060 az árukeresőn 283 000, mivel ez szombathelyi bolt Ausztriában az MSI GeForce RTX 3060 Gaming Z Trio 12GB az átszámítva 255 000, de eltekint attól hogy ő bontsa ki akkor a hardveraprón 30+ hó garival már kap 250 000 alatt.

185 000ből csak kijön egy processzor, alaplap,ram,ház,hdd, és táp nem ? :D

Vagy ha megkeresi a hardveraprón akármelyik nagyobb kereskedőt azzal is jut akkora engedményhez hogy simán belefér az 434 000-res árba, garija is lesz és össze is rakják neki.

De tőlem beledumálhatod, hogy vegye meg ezt mert ez jó neki, nem az én pénzem :)

2021. okt. 3. 17:11
 20/32 Kérdező95 ***** válasza:

Jó akkor a kedves kérdezőnek üzenjük hogy vegyen német, vagy osztrák webshopból kártyát mert ott valóban olcsóbb, sőt akár van már háztól házig garanciáztatásra is lehetőség plusz pénzért, csak majd németül vagy angolul kell intézni velük mindent a dolgokat, meg a legtöbb német webshopban ahogyan tapasztaltam két év üzleti garancia van, de lehet a többi alkatrész is olcsóbb ott.

Prohardveren megtermészetesen olcsóbb, sőt lehet nagyobb szakértelemmel állítják össze a gépet mint ebben a boltban, de a kérdésre ez akkor sem válasz, most igazából ezt az összes kérdésnél ahol üzletből akár valaki vásárolni odaírhatod a pH-n és németből olcsóbb

2021. okt. 3. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!