Valaki esetleg tud olyan SSH klienst Androidra, amely kiváló, könnyű kezelhetőséget biztosít sallangok nélkül?
1: Köszönöm a tippet, de itt most pont az egyszerű, letisztult funkciókra megyek.
2: Igen, ezt használom jelenleg és okés is, csak érdekelt, hogy esetleg van-e olyan ami járatottabb. Elég új vagyok a Linux témában, de szerencsére boldogulok vele. :D
+1 a JuiceSSH-nak.
"van-e olyan ami járatottabb"
Ez alatt mit értesz? Androidon meglehetősen szűk réteg használ SSH-t, így nem fogsz olyan klienst találni, amit széles tömegek használnak.
"Elég új vagyok a Linux témában"
Oké, de hogy jön ide a Linux?
Attól, hogy az Android egy Linux kernelre felhúzott hibrid rendszer, nem sok köze van ténylegesen a Linuxokhoz. A fájlrendszere hasonló (bár ezt a rendszer sajátosságaiból adódóan úgyis ritkán éri el közvetlenül a felhasználó), ha telepítesz valamilyen terminál emulátort, a Linuxon megszokott parancsok többségét használhatod, de ennél több köze nincs a Linuxhoz.
Vagy az SSH-ról asszociálsz a Linuxra? Ez ilyen formán helytelen, ugyanis korántsem csak Linuxot lehet SSH-val elérni. Én rendszeresen dolgozok például egy FreeBSD szerverrel, SSH-n keresztül. (Igaz, a FreeBSD is "majdnem Linux".) De akár még Windowsra is lehet telepíteni SSH szervert.
5: Erre nem reagálok, mert kiforgattad és belekötöttél mindenbe, amibe lehetett.
Ubuntu szervert szeretnék vele távolról vezérelni, és itt most zártam is az értelmezési vitát. A kérdés világos volt, csak tapasztalatot kértem bevállt ssh kliensek terén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!