Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu CMake hibaüzenet....

KmsRys kérdése:

Ubuntu CMake hibaüzenet. Hogyan orvosoljam?

Figyelt kérdés

Forráskódból szeretnék fordítani/telepíteni egy alpha állapotú programot, mivel nincs hozzá rendes csomag, csak appimage. Egy videó alapján próbáltam, először egy VirtualBoxra telepített Ubuntu server-en próbáltam, ott sikerült a teljes művelet hiba nélkül, viszont most megpróbáltam Kubuntun, és hibaüzenetet kapok a CMake lefuttatása után:

CMake Error at /usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfig.cmake:27 (message):

The imported target "Qt5::Gui" references the file

"/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so"

but this file does not exist. Possible reasons include:

* The file was deleted, renamed, or moved to another location.

* An install or uninstall procedure did not complete successfully.

* The installation package was faulty and contained

"/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake"

but not all the files it references.

Call Stack (most recent call first):

/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:45 (_qt5_Gui_check_file_exists)

/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:67 (_qt5gui_find_extra_libs)

/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfig.cmake:186 (include)

/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5/Qt5Config.cmake:28 (find_package)

CMakeLists.txt:153 (FIND_PACKAGE)

-- Configuring incomplete, errors occurred!

Most ezt hogyan orvosoljam, hogy ne legyen hiba? Annyit értek belőle, hogy egy fájl hiányzik egy mappából. Ezt a fájlt hogyan tudom pótolni? Letölthető valahonnan, és bemásolás után működne? Vagy folytathatom a fordítást ennek ellenére, és úgy is működne aztán a program?

2021. aug. 12. 17:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Van qt5 telepítve? Illetve abból a szükséges verzió van fent? Mert abból hiányol dolgokat.
2021. aug. 12. 17:14
 2/12 anonim ***** válasza:

A program a libEGL.so libraryre hivatkozik, ami viszont nincs jelen a rendszeren. Meg kell keresni, hogy melyik csomagban van a fájl: [link]

Ezek közül lesz valamelyik.

Egyébként ahonnan letöltötted a forráskódot, ott fent szoktak lenni a fordítási függőségek, azokat fordítás előtt le kell tölteni.

2021. aug. 12. 17:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott, hogy a múltkor telepítettem a qt5-default nevű csomagot, ami most elmaradt. Azonban hiába telepítettem, még mindig nem jó. Megvan a libegl-dev is. Még mindig nem jó!
2021. aug. 12. 17:54
 4/12 anonim ***** válasza:

"Még mindig nem jó!"

és változott a hibüzenet vagy ugyan az?

és hogy ne vaktában lövöldözzünk, esetleg lehet tudni melyik programot szeretnéd lefordítani?

2021. aug. 12. 18:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Ugyan mi?
2021. aug. 12. 18:13
 6/12 A kérdező kommentje:

Még mindig ugyanaz. Már azt is próbáltam, hogy törlöm a mappát, amiben dolgozok, és elölről kezdem, de még mindig ugyanezt írja ki.

Egyébként a program az LMMS 1.3.0 alpha

2021. aug. 12. 18:14
 7/12 anonim ***** válasza:

próbáld meg ezt:

sudo apt-get build-dep lmms

2021. aug. 12. 18:21
 8/12 A kérdező kommentje:
E: You must put some 'deb-src' URIs in your sources.list
2021. aug. 12. 18:27
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy inkább maradnék a múltkori módszernél, ami most valamiért nem akar működni. Inkább erre kéne megoldás.
2021. aug. 12. 18:30
 10/12 anonim ***** válasza:
ezt nézd meg (ha még nem tetted): [link]
2021. aug. 12. 18:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!