Ubuntu CMake hibaüzenet. Hogyan orvosoljam?
Forráskódból szeretnék fordítani/telepíteni egy alpha állapotú programot, mivel nincs hozzá rendes csomag, csak appimage. Egy videó alapján próbáltam, először egy VirtualBoxra telepített Ubuntu server-en próbáltam, ott sikerült a teljes művelet hiba nélkül, viszont most megpróbáltam Kubuntun, és hibaüzenetet kapok a CMake lefuttatása után:
CMake Error at /usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfig.cmake:27 (message):
The imported target "Qt5::Gui" references the file
"/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libEGL.so"
but this file does not exist. Possible reasons include:
* The file was deleted, renamed, or moved to another location.
* An install or uninstall procedure did not complete successfully.
* The installation package was faulty and contained
"/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake"
but not all the files it references.
Call Stack (most recent call first):
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:45 (_qt5_Gui_check_file_exists)
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:67 (_qt5gui_find_extra_libs)
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfig.cmake:186 (include)
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/cmake/Qt5/Qt5Config.cmake:28 (find_package)
CMakeLists.txt:153 (FIND_PACKAGE)
-- Configuring incomplete, errors occurred!
Most ezt hogyan orvosoljam, hogy ne legyen hiba? Annyit értek belőle, hogy egy fájl hiányzik egy mappából. Ezt a fájlt hogyan tudom pótolni? Letölthető valahonnan, és bemásolás után működne? Vagy folytathatom a fordítást ennek ellenére, és úgy is működne aztán a program?

A program a libEGL.so libraryre hivatkozik, ami viszont nincs jelen a rendszeren. Meg kell keresni, hogy melyik csomagban van a fájl: [link]
Ezek közül lesz valamelyik.
Egyébként ahonnan letöltötted a forráskódot, ott fent szoktak lenni a fordítási függőségek, azokat fordítás előtt le kell tölteni.

"Még mindig nem jó!"
és változott a hibüzenet vagy ugyan az?
és hogy ne vaktában lövöldözzünk, esetleg lehet tudni melyik programot szeretnéd lefordítani?
Még mindig ugyanaz. Már azt is próbáltam, hogy törlöm a mappát, amiben dolgozok, és elölről kezdem, de még mindig ugyanezt írja ki.
Egyébként a program az LMMS 1.3.0 alpha

próbáld meg ezt:
sudo apt-get build-dep lmms

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!