Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linux verzió támogat...

Melyik Linux verzió támogat több hardvert?

Figyelt kérdés

Összeraktam egy teljesen uj gépet, és a régi itt hever egy ideje. És gondoltam hogy felteszek rá egy Linuix op. rendszert, "próbálgatni". De mivel elég sok féle van így a ti segítségeteket kérem ebben.

Nem tudom melyik miben különbözik. Azt halottam, hogy egy linux alapú rendszert feltelepítés után kézileg kell beállítani, ezt nem vágom hogy pontosan mit jelent, de én nem értek programozáshoz vagy effélékhez, tehát ilyen szempontból felhasználóbb barát verzióra gondolok. Továbbá olyanra, ami hardveresen jobban támogat pl. vga-t. Ezt azért írom, mert anno, pár éve feltettem egy linuxot, de az nem 100%-an támogatta az akkori, 1 éves Vga-at. Ha jól tévedek, valami DiectX -es probléma volt. Nem árt ha menni tud majd rajta pár game is.

Remélem van itt aki Linuxos és tud segíteni tanácsot adni.

ma 03:22
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja igen, és olyan kellene ami magyarúl is tud. :)
ma 03:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom kell e a 8 éves gép konfigja? :)
ma 03:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából mindegyik diszró ugyanazokat a hardvereket támogatja. Milyen VGA-d van?
ma 06:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként kezdőknek Linux Mintet szoktak javasolni.
ma 06:01
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Kernel verziótól függ. 8 éves gép elmegy akármivel.
ma 06:18
 6/7 anonim ***** válasza:
23%
Tok felesleges a linuxot eroltetni ha jatszani akarsz a gepen.
ma 09:39
 7/7 Thunderfairy ***** válasza:
Linux Mint. És Cinnamon felülettel.
ma 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!