Firefox / Mozilla szándékosan akar kiszúrni a felhasználókkal?
Miért ragaszkodik hozzá, hogy ne lehessen beállítani a menüsorok kompakt módját? 91-es verzióban megint alapbeállítás a menük könyvjelzők nagyon távol vannak egymástól. A 89-esben legalább be lehetett állítani:
browser.proton.contextmenus.enabled = false
browser.proton.enabled = false
browser.uidensity = 1
de most már ez sem segít.
Igen, így kell. (de közben a FF ne fusson, állítsd le!)
Meg kellene nézned, nincs-e véletlenül kettős kiterjesztése a fájlnak? userChrome.css.txt
Le volt állítva.
Mi az a kettős kiterjesztés? Hogy kellene megnézni?
(Nem az a korosztály vagyok, aki iskolában tanulta a gépezést.)
(én sem :)
kettős kiterjesztés: userChrome.css.txt >>>>> .css.txt <<<<<
Ha nem látod a userChrome fájl sorában a kiterjesztését (1), akkor jobb gombos kattintás a userChrome fájlra majd a Tulajdonságok megnyitása (2), lásd: [link]
Akkor itt rontottam el.
Nekem a fájltípusnál az áll, hogy szöveges fájl.
Hogy kellett volna a css fájlt létrehozni? Onnantól, hogy a megvan a chrome mappa.
1. nyisd meg a userChrome nevű fájlt (1)
2. válaszd a Fájl (2) menüből a Mentés másként (3) lehetőséget
3. a felugró ablakban Fájlnévhez (4) írd be: userChrome.css
4. alatta a Fájl típusnál (5) a lenyíló menüben válaszd a Minden fájlt
5. Mentés (6)
lásd: példa.css mentése [link]
Ellenőrzésként az újonnan létrejött fájlon jobb gombos kattintás > Tulajdonságok > Fájl típusa - remélhetőleg - most már .css lesz.
Mindent így csináltam (az eredetileg készített szöveges fájlból kiindulva), viszont amikor a Mentésre kattintottam a végén, akkor kiírta, hogy ilyen fájl már létezik, lecserélem-e. Mondtam, hogy igen, erre az ablak bezáródott, és ugyanúgy szöveges fájl maradt. Megpróbáltam többször is, mindkét default-release mappában.
Mi lehet még?
Lassan haladnak előre a dolgok, de még mindig nem jó a végeredmény.
Gondolom, a társítással van a baj most. Viszont finn gomb sincs, mivel kellene társítani.
Igen, látom. A fájltípus már jó! :) Mindjárt kerítünk hozzá egy programot is, amivel írható/olvasható/szerkeszthető lesz.
Mint láthattad a képeken, nálam a Notepad++ programhoz van társítva (alapból ezt a programot használom a Windowsba beépített Jegyzettömb/Notepad helyett), ami egy sokkal profibb "jegyzettömb" a Windowsénál.
Itt a honlapja, ahonnan le lehet tölteni: [link]
Ha 64 bites a rendszered (keresőbe: winver), akkor erre [link] lesz szükséged.
Telepíted, és utána hozzá lehet társítani a .css fájlhoz. (érdemes a .txt fájlokhoz is alapértelmezetté tenni)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!