Hogy tudom kikapcsolni, hogy a számítógépem megosztva legyen más eszközökkel a hálózaton?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kikapcsoltam mindent, amiről tudtam, például a hálózati felderítést, és a Win 10-nek ezt a saját eszközök közti megosztását, de valamiért a számítógépem mindig látja az okos tv-t. A Youtube-on megjelenik az "átjátszás TV-re" ikon, és ha rámegyek, akkor kilistázza a TV-met.
Régen nem volt ilyen, mi ez, és hogyan tudom kikapcsolni, hogy a többi végberendezés ne babráljon a gépemmel?
Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 3. 17:48
1/4 anonim 

válasza:

Külön alhálózatra kell tenni. A YouTube kivetítést nem a géped csinálja, hanem a tévé szól az alhálózaton mindenkinek, hogy "hello, itt vagyok", aztán ha valamelyik eszközön fut a YouTube, az hallja és megjeleníti a tévét.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
De mitől lehet ez? A laptopomon nincs ilyen, és eddig az asztali gépen sem volt. Nem lehet valahogy a számítógépről letiltani ezt a funkciót? Tartok tőle, hogy véletlenül kirakok valamit a lakótárs tv-jére.
2021. jún. 3. 20:37
3/4 anonim 

válasza:

Lehet eddig nem csatlakozott a tévé a hálózathoz. Vagy kösd le róla, vagy vegyél egy másik routert és amögé kösd vagy a tévét, vagy a géped, így a dupla nat miatt nem fogják látni egymást. Amúgy nem tudsz véletlenül ráküldeni valamit, mert elsőre kijön egy ablak a tévén, amin engedélyezni kell. Ha ezt egyszer leokézod, csak azután tudsz szó nélkül tartalmat küldeni rá.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagy kár, nagy kár, kissé kényelmetlen a gondolat így is.
Még ha a tűzfalon le lehetne tiltani, vagy valami.
2021. jún. 3. 20:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!