Windows 10 induláskor miért jelenik meg az,hogy válasszam ki,melyik partíció induljon ? Hogyan lehet ezt kikapcsolni,hogy egyből induljon a windows ?
Valszeg valami bootloader települt a gépedre valahogy. Tehát ezt kell eltűntetni. Ebből is több féle van (linuxnál - GRUB), ezért infót kell gyűjtened, hogy milyen bootloadered van, és eszerint rákeresni a googleban:
- disable / uninstall / delete windows bootloader
Start menüt megnyitod (rákattintasz az ikonra a bal alsó sarokban) és beírod: msconfig Aztán enter.
Rendszerindítás fül - törlöd, ami nem kell.
a partícióválasztó képernyő közvetlenül a bios boot után történik, tehát még a windows be sem töltött. Ergo értelmetlen ott bármit is kikapcsolni.
4-es, az Avast az nem operációs rendszer, tehát a Win10-re telepítve hozott létre egy bejegyzést a bootszektorban. "Ergo" ezt a win10-ben lehet kivenni is. És ennek a legegyszerűbb módja az msconfig nevű rendszerkezelő terminál.
(3-mas voltam)
A Win10 lemezkezelő nem látta.
Az msconfig-ben ,a ''rendszerindítás'' fülnél valóban ott volt az Avast is.
Töröltem,újra indítottam a gépet,már rendben van,egyből a windows töltődik.
Köszönöm.
7
Az avast ugyan miért hozna ilyet létre? Hogy kezelhetnél bármit azelőtt, hogy az oprendszer betöltene?
A bootloader az operációs rendszerként betöltendő választ kéri tőled. Ergo még az oprendszer előtt történik. Ne legyek már lehurrogva azért, mert ez így van.
Nem vettétek észre, hogy a windows csinál egy külön partíciót "system reserved" néven? Ott a bootloadere, de az nem a windows oprendszer része...
Ötöske elmondhatod te hogy tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!